fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

RvM geeft goedkeuring om raden te wijzigen

GFC NIEUWS- De Raad van Ministers (RvM) heeft in de afgelopen drie raadsvergaderingen waarin zij bijeen is gekomen, toestemming gegeven aan de regering om diverse raden bij staatsbedrijven te wijzigen.
Zo liet vicepresident Ronnie Brunswijk weten tijdens de regeringspersconferentie op maandag 3 augustus. Het gaat om de raden van onder meer MI-GLIS, SPSB, SLM, Grassalco, SWM, EBS, Telesur en SZF. Die van het SZF is wegens het spoedeisend karakter reeds uitgevoerd.
De vicepresident liet weten dat naast de reeds bestaande Onderraden van de RvM er een nieuwe reeds is toegevoegd, te weten: “de Onderraad voor ondernemerschap en werkgelegenheid”. Deze onderraad is, aldus de vicepresident, geïnstalleerd vanwege het beleid van de huidige regering namelijk “Economische Groei, Diversificatie en werkgelegenheid”, hetgeen punt 2 is uit het regeerakkoord.
Het doel van deze Onderraad is dat ministers gericht kunnen discussiëren en maatregelen kunnen treffen om het ondernemerschap en de werkgelegenheid te bevorderen. In deze onderraad hebben zitting de ministers van: Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie; Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd; Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en het ministerie van Financiën en Planning
Vicepresident Brunswijk noemde het wijzigen van de raden in een adem met enkele andere besluiten die in de afgelopen drie RvM-vergaderingen genomen zijn en allemaal gesanctioneerd door president Chandrikapersad Santokhi.
Een ander besluit is dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer toestemming heeft gekregen van de RvM om de terreinen in en rond om het gebied van de Cultuurtuin, welke zijn uitgegeven in juli 2020, in te trekken en om de procureur-generaal in te schakelen voor eventueel strafrechtelijk onderzoek aangaande deze gronduitgifte.
Verder behoort de opzet van de nieuwe Covid-Managementstructuur tot de genomen besluiten. Deze structuur behelst een beleidsteam onder leiding van de vicepresident en een Task Force met brede vertegenwoordiging onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dit team communiceert regulier met de samenleving.

OOK INTERESSANT
Directoraat Cultuur gaat zich inzetten voor behoud hindoe-dans 'londa ke naach'