fbpx
RvC CASAS informeert president Santokhi omtrent ontwikkelingen burgerluchtvaart

GFC NIEUWS-President Chandrikapersad Santokhi heeft een vruchtbare bespreking gevoerd met de Raad van Commissarissen (RvC) van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS). Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft eveneens deelgenomen aan deze bespreking.

De RvC van CASAS heeft in deze meeting de regering omstandig geïnformeerd omtrent de voortgang van het certificeringsproces van de Boeing 777 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Daarnaast zijn de president en de vicepresident door de RvC nader geïnformeerd omtrent de verhoudingen tussen CASAS en de in Suriname gevestigde luchtvaartmaatschappijen.

Gedurende deze bespreking is, met instemming van de RvC, het besluit genomen dat Brian De Souza, thans president-commissaris van CASAS, gelet op zijn uitgebreide ervaring en expertise met betrekking tot de toezicht- en veiligheidsaspecten in de burgerluchtvaart, zal waarnemen als directeur van CASAS.

Voorts is besloten dat met de huidige directeur van CASAS goede afstemming zal worden gepleegd omtrent zijn vervanging en mogelijke verdere inzet. De voornoemde besluiten zullen op korte termijn worden geformaliseerd.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…