fbpx
Ruzie tussen vriend en vriendin brengt verduisteringszaak aan het licht; vijf verdachten aangehouden

GFC NIEUWS- De politie van Latour heeft op 9 en 10 november vijf personen aangehouden, die werkzaam zijn bij het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid.

Eén van de verdachten, de 27-jarige Ketura G. kreeg eerder in de maand november ruzie met haar vriend. De vriend die op de hoogte was van de verduisteringspraktijken van zijn vriendin, belde op 8 november met de eigenares van het bedrijf en stelde haar in kennis van de verduisteringspraktijken.

De eigenares, stelde binnen het bedrijf een onderzoek in, waarbij bleek dat er inderdaad op verschillende tijdstippen van dit jaar een groot geldbedrag is verduisterd door haar werknemer(s). De benadeelde wendde zich in de late avond van 8 november tot de politie en deed aangifte.

In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Het gaat in deze om Ketura G. (27), Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. allen 25 jaar en de 20-jarige Parveen R. Laatstgenoemde werkt inmiddels niet meer voor het bedrijf.

Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op de kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld. Alle gelden van de gecancelde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt.

Alle vijf verdachten zijn in verzekering gesteld.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…