fbpx

Ruzie tussen vriend en vriendin brengt verduisteringszaak aan het licht; vijf verdachten aangehouden

GFC NIEUWS- De politie van Latour heeft op 9 en 10 november vijf personen aangehouden, die werkzaam zijn bij het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid.
Eén van de verdachten, de 27-jarige Ketura G. kreeg eerder in de maand november ruzie met haar vriend. De vriend die op de hoogte was van de verduisteringspraktijken van zijn vriendin, belde op 8 november met de eigenares van het bedrijf en stelde haar in kennis van de verduisteringspraktijken.
De eigenares, stelde binnen het bedrijf een onderzoek in, waarbij bleek dat er inderdaad op verschillende tijdstippen van dit jaar een groot geldbedrag is verduisterd door haar werknemer(s). De benadeelde wendde zich in de late avond van 8 november tot de politie en deed aangifte.
In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Het gaat in deze om Ketura G. (27), Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. allen 25 jaar en de 20-jarige Parveen R. Laatstgenoemde werkt inmiddels niet meer voor het bedrijf.
Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op de kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld. Alle gelden van de gecancelde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt.
Alle vijf verdachten zijn in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch