fbpx

Ruzie tussen familieleden om gestolen rugspuit eindigt in zware mishandeling met dodelijk afloop

GFC NIEUWSREDACTIE- De 43-jarige Harvey Misidjan is op maandag 6 maart na door een oom, zijn zoon en een neef te zijn mishandeld aan de Oost-Westverbinding in het district Commewijne (Suriname) komen te overlijden.

De politie van Regio Oost kreeg omstreeks 08.30 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Oost-Westverbinding nabij km 58, waarbij het slachtoffer het bewustzijn had verloren.

Bij aankomst van de wetsdienaren op voormelde locatie vertoonde het slachtoffer Harvey geen tekenen van leven meer. Het slachtoffer had naast de zware letsels aan zijn benen ook een steekverwonding nabij zijn rechteroor opgelopen.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de familie ruzie kreeg om een gestolen rugspuit. De 63-jarige Louis M., zijnde een oom van Harvey, vermoedde dat zijn neefje meer van de diefstal af moest weten.

Samen met zijn 31-jarige zoon Cose M. en een ander neefje, Junnery A. (24), begaven de drie mannen zich naar de woning van Harvey.

Louis was gewapend met een scherp voorwerp en een jachtgeweer en zijn zoon alleen met een scherp voorwerp. Zij renden het terrein van Harvey op en vielen hem gelijk aan.

OOK INTERESSANT
Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij op Amerikaanse school

Het slachtoffer werd op de grond gedrukt, gekneveld en zwaar mishandeld, terwijl het neefje Junnery toekeek. De vrouw van Harvey rende naar de buren voor hulp en schakelde de politie in.

Na de mishandeling namen Cose en Junnery een gascilinder weg uit de woning van het slachtoffer en verliet het drietal de plek. Toen de vrouw terugkeerde naar haar woning vertoonde haar man geen teken van leven meer.

De drie verdachten werden enkele uren na hun daad door de politie van Moengo en medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (KD) opgespoord en aangehouden. Op aanwijzing van Cose is het jachtgeweer gevonden en in beslag genomen. Hierna is het drietal ter voorgeleiding overgebracht naar de afdeling KD.

Het ontzielde lichaam van Harvey is door de politie obductie in beslag genomen, terwijl Louis, Cose en Junnery in verzekering zijn gesteld.

De afdeling KD is belast met het verder onderzoek in deze zaak.