Ruttes rotzooi: Mark weet inderdaad alles van schoonmaken

De Nederlandse premier Mark Rutte maakt er volgens velen vaker een potje van, maar maandagmorgen liet hij zien dat hij niet te beroerd is om zijn rotzooi zelf op te ruimen.

In ieder geval als het om gemorste koffie gaat.

Rutte liet zojuist zijn bakkie vallen toen hij op weg was naar het coalitieberaad in Den Haag.

En zoals het een voorbeeldfiguur betaamt, greep Nederlands bekendste vrijgezel gelijk een dweil om de vloer vakkundig schoon te maken.

Hoewel – de eerlijkheid gebiedt dat hierbij vermeld wordt dat Rutte toch wat hulp nodig had om de werking van de mop te doorgronden.

Interieurverzorgsters die getuige waren van het incident, konden de ministeriële actie wel waarderen en lieten dat ook luidkeels blijken.

Klopt dus wat hij (lang geleden) tegen weekblad Privé gezegd zou hebben. “Rutte denkt dat hij een goede man zou zijn. Hij houdt er namelijk van om de handen uit de mouwen te steken en weet naar eigen zeggen alles van schoonmaken”, schreef het AD in 2012. 

Politiek verslaggever Ireen Oostveen was wat zuiniger in haar commentaar: “Rutte weet gewoon heel goed wanneer de camera aanstaat en wanneer niet. En dan gaat-ie ook all the way”, zou zij volgens de NOS hebben gezegd.