fbpx

Russische feministe die scheiding wil van ‘vrouwen en mannen op alle niveaus’, vervolgd voor anti-man-gedrag

Elke man, zelfs de liefste man, geniet van het bestaande maatschappijsysteem en dat maakt hem medeplichtig aan de onderdrukking van vrouwen en aan hun moeilijke positie. Dit geldt ook voor mannen die zichzelf beschrijven als feministen.

Dat is de opvatting van Lyubov Kalugina, een 31-jarige Russische feministe die grappen en cartoons plaatste op het sociale netwerk Vkontakte waarin zij de spot dreef met mannen.

Op haar blog beschrijft zij zichzelf als een “separatistische radicaal-feministische lesbienne die voorstander is van het scheiden van vrouwen en mannen op alle niveaus.”

BEKIJK OOK
Veiligheidsadviseur Linscheer ontkracht beweringen vicepresident Brunswijk

In het voorjaar van 2017 diende een Russische burger een klacht tegen haar in wegens “het publiekelijk aanzetten tot haat of opzettelijke vernedering van de menselijke waardigheid.”

Daar staat, volgens artikel 282 van het Russische wetboek van strafrecht, een maximale gevangenisstraf van vijf jaar op. Deze week begon het onderzoek naar haar “criminele handelingen”.

Discriminatie, vindt Kalugina. Zijzelf en andere mensen hadden herhaaldelijk bij wetshandhavingsinstanties geklaagd over online berichten die vrouwen beledigden en hun waardigheid vernederden, maar dat had nooit iets opgeleverd.