fbpx

Russische circusbeer doodt trainer

GFC NIEUWS- De 28-jarige Valentin Bulich is na jarenlang te hebben gewerkt bij een circus waar de artiesten worstelen met beren die waren gemuilkorfd, gedood door een van de beren.
Bulich werkte als opzichter bij het Great Moscow State Circus. Hij sloot zichzelf om onduidelijke redenen op in de kooi van een bruine beer. De beer, van 7 jaar oud, rukte onder meer zijn hoofdhuid eraf, beschrijft de Daily Mail.
Bulich had talloze verwondingen toen hij uit de kooi werd gehaald. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan zijn verwondingen.
“Circusmedewerkers deden alles om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs”, staat in een verklaring van het circus. Bulich wordt een ’ernstige overtreding van de veiligheidsregels’ toegedicht. Hij ging de kooi in op een vrije dag, aldus het circus.
Volgens een buurman werkte Bulich altijd hard. “We kennen hem alleen als een goede gast: hij dronk niet, rookte niet, was kalm, een rustige, aardige jongeman.” Hij zou de kooi van binnenuit dicht hebben gedaan. Niemand weet waarom. Hij had geen kans om te ontsnappen.”
Het circus heeft drie beren. De circusbazen hebben de beslissing genomen om de beer niet dood te schieten. Dierenrechtenorganisaties maken al jarenlang bezwaar tegen het werken met wilde dieren.

BEKIJK OOK
Van ‘t Hogerhuysstraat zondag afgesloten vanwege werkzaamheden Wegenautoriteit