fbpx

Russische ambassadeur bezoekt Minister van Financiën

De minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ontving de Russische ambassadeur, Sergey Akopov die in Brazilië resideert. De delegatie bestond verder uit Marc Waaldijk, honorair consul voor Rusland, Janna Chekova, Civiel Attache bij de Ambassade van de Russische Federatie en Matvei Voskoboinikov, Deputy Trade Representative” van de Russische Federatie.

In het gesprek werden de recente twee bezoeken van minister Hoefdraad aan de Russische Federatie gememoreerd, waarbij onze bewindsman aandacht voor de potentie van Suriname heeft gevestigd. De Russische diplomaat is hier op bezoek om verder invulling te geven aan een programma van samenwerking met ons land.

Rusland is een niet-traditioneel Westers geïndustrialiseerd land dat op een hoog technologisch niveau opereert en waarvan ook de humane sectoren als gezondheidszorg, onderwijs en wetenschappen, sport, kunst en cultuur een wereldwijde erkenning en bewondering genieten. De Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname en de ontwikkeling van onze sociaaleconomische mogelijkheden te ondersteunen.

BEKIJK OOK
Suriname heeft de Inter Guyanese Spelen gewonnen in Guyana

De Russische ambassadeur complimenteerde Suriname met de goede doorstart om zo resoluut aan haar verzelfstandiging en eigen toekomst te bouwen. Hij meent dat dit alleen maar gerespecteerd moet worden in de samenwerking.

Minister Hoefdraad merkte op dat met een open dialoog en rechtmatig handelen beide landen nut zullen ondervinden van de gezamenlijke inspanningen. Het mogelijk toekomstig visumvrij kunnen reizen tussen beide naties werd door beiden aangehaald. Volgens beiden zal het zeker tot verdere verbetering van handels- en investeringsrelaties leiden.