fbpx
Facebook Pagelike Widget

Russisch coronavaccin zal worden ingespoten in Mexicanen

GFC NIEUWS– Het nieuwe Russische coronavaccin Sputnic V zal binnenkort worden uitgetest op de Mexicaanse bevolking en vervolgens op hun president.

De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard heeft een verzoek gericht aan Rusland om de beschikking te krijgen over 2000 vaccins. De Russen hebben de aanvraag gehonoreerd. 

De president van Mexico Andres Manuel Lopez Obrador zegt als eerste ingeënt te worden als blijkt dat het coronavaccin effectief is.

Ook de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië gaan op korte termijn het vaccin uitproberen. Volgens informatie uit het Oostblok hebben meer dan 20 landen interesse getoond.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat Sputnic V het eerste goedgekeurde coronavaccin is dat veilig en effectief is.

Ook sommige burgers in Suriname zien graag dat ons land een donatieverzoek doet. “Onze kwetsbare landgenoten kunnen dan gevaccineerd worden met Sputnic V en zo kunnen er veel levens worden gered”, is hun mening.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…