fbpx

Russisch coronavaccin zal worden ingespoten in Mexicanen

GFC NIEUWS– Het nieuwe Russische coronavaccin Sputnic V zal binnenkort worden uitgetest op de Mexicaanse bevolking en vervolgens op hun president.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsDe Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard heeft een verzoek gericht aan Rusland om de beschikking te krijgen over 2000 vaccins. De Russen hebben de aanvraag gehonoreerd. 

De president van Mexico Andres Manuel Lopez Obrador zegt als eerste ingeënt te worden als blijkt dat het coronavaccin effectief is.

Ook de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië gaan op korte termijn het vaccin uitproberen. Volgens informatie uit het Oostblok hebben meer dan 20 landen interesse getoond.

BEKIJK OOK
President Santokhi roept bij Internationale Yoga Dag op tot significant verschil

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat Sputnic V het eerste goedgekeurde coronavaccin is dat veilig en effectief is.

Ook sommige burgers in Suriname zien graag dat ons land een donatieverzoek doet. “Onze kwetsbare landgenoten kunnen dan gevaccineerd worden met Sputnic V en zo kunnen er veel levens worden gered”, is hun mening.