Russen zijn premier zat, boos om stijgende prijzen en tekort aan banen

Het grootste deel van de Russen is niet te spreken over het beleid van premier Dmitry Medvedev, en ook het vertrouwen in president Poetin is gedaald. Dat zijn de uitkomsten van een onderzoek door het Yuri Levada Analytical Center

De Russen zijn teleurgesteld in het optreden van Medvedev omdat hij naar hun mening niet in staat is de stijgende prijzen aan te pakken en te zorgen voor werkgelegenheid. Meer dan de helft van de respondenten vindt dat hij moet opstappen.

Twee derde van de 1600 ondervraagde Russen geeft Poetin nog een voldoende, maar iets meer dan 2 van de 3 zijn ontevreden over het werk van zijn side kick Medvedev.

Het Levada Center noemt zich een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. De top van het bedrijf is volgens de eigen website getraind in de VS en West-Europa.

Tot enkele jaren terug ontving het volgens de BBC 1,5 tot 3 procent van het jaarbudget uit het buitenland. Om deze reden werd het door de Russische overheid aangemerkt als “buitenlandse agent”.

Resultaten van opiniepeilingen en expertise van de medewerkers van Levada worden gebruikt door een groot aantal nationale en internationale media zoals Kommersant, Vedomosti, Gazeta.ru, The Economist, The Wall Street Journal, The New York Times, Reuters, BBC Radio en anderen.

Overige berichten