fbpx

Rusland waarschuwt VS: Amerikaanse handelsblokkade is oorlogsverklaring

Als Amerika oorlog wil met Rusland, kan hij die krijgen. Dat verzekerde Aleksey Pushkov, hoofd van de Russische senaatscommissie voor Informatiebeleid. Hij reageerde op een rapport dat de VS zijn marine zou kunnen gebruiken om de Russische handel te blokkeren.

“Een Amerikaanse blokkade van Rusland zou gelijk staan ​​aan een oorlogsverklaring volgens het internationale recht”, zei Pushkov.

Ryan Zinke, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken stelde in een rapport dat de VS de marine zouden kunnen gebruiken om Rusland ervan te weerhouden zijn energie te verkopen aan markten in het Midden-Oosten.

Pushkov vindt het idee dat Rusland energie zou leveren aan het Midden-Oosten, dat letterlijk “druipt van de olie, absoluut los van de realiteit.”

BEKIJK OOK
Grondbeschikkingen rond Hollandse Kamp worden ingetrokken

De Russische senator voegde eraan toe dat de verklaring van Zinke “op één lijn ligt met de bewering van Sarah Palin dat zij gekwalificeerd was om over Rusland te praten omdat ‘zij onze naaste buren zijn, en je kunt Rusland hier vanuit Alaska echt zien.’”

Palin, voormalig gouverneur van Alaska, deed deze uitlating in een interview toen zij vicepresidentskandidaat was bij de Amerikaanse verkiezingen van 2008.