Rusland waarschuwt: Amerikanen nemen terroristen in bescherming

Washington heeft nooit zijn belofte waargemaakt om de zogenoemde gematigde Syrische oppositie te scheiden van de terroristen, en lijkt nu zelfs te proberen de terreurgroep Al Nusra in bescherming te nemen.

Dat zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov.

“De de-escalatiezone in Idlib blijft de enige waar tienduizenden extremisten zijn geconcentreerd, geleid door Jabhat al-Nusra,” verklaarde Lavrov.

“De Amerikanen bleven ons geruststellen dat zij de scheiding van de zogenaamde gematigde oppositie van de terroristen zouden waarborgen.

We willen geen herhaling van de mislukkingen, inclusief die van de regering-Obama, die had gezworen de gematigden van de terroristen te scheiden, maar er niet in slaagde dat te doen.

Nu zijn we getuige van opnieuw de subtiele wens, als ik de situatie goed begrijp, om al-Nusra uit de brand te helpen.”

Moskou heeft de internationale gemeenschap herhaaldelijk gewezen op de gevaren van terroristische groeperingen die in en rond Idlib opereren, en dat zij wapens en munitie uit het buitenland krijgen.

De afgelopen weken waarschuwde het Russische ministerie van Defensie voor de plannen van de militanten om een ​​valse chemische aanval in Idlib uit te voeren waarna de Syrische regering hiervan zou worden beschuldigd.

Overige berichten