fbpx
Rusland waardeert goede band met Suriname

GFC NIEUWS-Tijdens het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, aan ons land is duidelijk gebleken dat de bevriende natie veel waarde hecht aan de bilaterale band met Suriname.

De gesprekken in ons land waren constructief, vriendelijk en kameraadschappelijk.

“Volgend jaar vieren we de 45e verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen. We zijn overeengekomen om onze relaties verder te bouwen als een partnerschap, in lijn met de afspraken die de afgelopen jaren zijn gemaakt”, aldus minister Lavrov.

Tijdens de ontmoeting met de president en de vicepresident en tijdens de onderhandelingen met de minister van Buitenlandse Zaken, is de interesse bevestigd om de politieke dialoog te intensiveren, ook via de ministeries van Buitenlandse Zaken.

Rekening is gehouden met de vooruitzichten voor samenwerking op het gebied van handel, economie, investeringen en cultureel-humanitaire hulp.

Tijdens de ontmoeting met Adhin, waaraan ook de ministers van Handel Industrie en Toerisme, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Justitie en Politie, Natuurlijke Hulpbronnen, Defensie en die van Volksgezondheid hebben deelgenomen, werden specifieke voorstellen gedaan over hoe verder te gaan op de relevante samenwerkingsgebieden.

“We hebben deze voorstellen in overweging genomen en zullen ze aan de bevoegde instanties in Moskou bezorgen,” zei de Russische minister na afloop van zijn bezoek aan ons land.

“We hebben nota genomen van de goede mogelijkheden om de samenwerking op het gebied van onderwijs te versterken, inclusief de opleiding van Surinaams personeel in de Russische Federatie.”

“We kwamen overeen het aantal beurzen te verhogen dat aan Suriname wordt toegekend om aan Russische universiteiten te studeren.”

“We hebben gesproken over versterking van het wettelijk kader. We werken actief aan verdragen over uitlevering en wederzijdse rechtshulp in strafzaken.”

“Documenten op het gebied van militair-technische samenwerking, evenals culturele uitwisselingen worden momenteel uitgewerkt,” zei minister Lavrov.

Beide landen hebben ook regionale kwesties besproken. Er is een wederzijds belang bij het verstevigen van samenwerking, inclusief politieke dialoog, tussen leden van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) en de Russische Federatie.

“Onze collega’s zijn, samen met andere CARICOM-lidlanden, geïnteresseerd in het hervatten van besprekingen op het niveau van ministers van Buitenlandse Zaken.”

“Steun is bevestigd voor het uitbreiden van onze banden met de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen (CELAC),” zei de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie.

Hij bracht ook een bezoek aan president Bouterse en wisselde met het staatshoofd van gedachten over de bilaterale band tussen de beide landen.

Minister Lavrov was van 26 tot en met 27 juli op werkbezoek in ons land.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…