fbpx

Rusland voorspelt: binnenkort beelden van chemische aanval én Amerikaans bombardement op Syrische regeringsdoelen

Het door de Russen voorspelde scenario lijkt begonnen. Zaterdag begon het Syrische leger met steun van Russische gevechtsvliegtuigen bombardementen op posities van terroristen, die in een benarde toestand zitten in de provincie Idlib.

Het Russische Centrum voor Syrische Verzoening zei dinsdag in een verklaring dat cameramensen van verschillende televisienetwerken in het Midden-Oosten en een Amerikaanse nieuwszender in de stad Jisr al-Shughur waren gearriveerd.

Legitimatie

Zij zullen beelden produceren van een gefingeerde aanval met chemische wapens. De beelden zullen de geplande dekmantel zijn die een Amerikaans bombardement op doelen van de Syrische regering moet legitimeren.

Er zal ook te zien zijn hoe leden van de Witte Helmen, een zogenaamde civiele verdedigingsgroep, inwoners van Jisr al-Shughur helpen na een vermeende chemische aanval door het Syrische leger.

De filmproducties zullen breed uitgezonden worden door televisiestations over de hele wereld, en op sociale media, staat in de verklaring.

Zwaardere aanval

De VS hebben onlangs gewaarschuwd dat het op een aanval met chemische wapens door Syrische regeringstroepen zou reageren met vergeldingsacties die zwaarder zullen zijn dan die van Amerikaanse, Britse en Franse troepen in april.

Deze week werd bekend dat Nederland stopt met de hulp aan de Witte Helmen, omdat het verzet tegen president Assad op instorten staat; hulp zou niet meer mogelijk en zinvol zijn.

Nederland is afgelopen voorjaar ook gestopt met hulp aan de terroristen die proberen de democratisch gekozen regering-Assad ten val te brengen.

Foto: Istiklal