fbpx

Rusland: verkiezingen zorgen voor verruwing samenleving

GFC NIEUWS- “Waarnaar wij kijken naar onze samenleving kunnen we ons inderdaad zorgen maken over hoe wij met elkaar omgaan. We zien dat de verkiezingen naderen en we zien duidelijk de verruwing in de samenleving, waar mensen elkaar bijna niet kunnen verdragen,” zei de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland vrijdag tijdens de jaarlijkse kerstviering in Grun Dyari.

Rusland: “wanneer wij kerst vieren, moeten wij denken aan iemand die eens op deze aarde geboren was, Jezus Christus, die zijn leven heeft opgeofferd voor de mensheid. Als we denken aan Jezus Christus dan denken we aan rechtvaardigheid. Als we denken aan Jezus Christus denken we aan opofferingsgezindheid. Als we denken aan Jezus Christus, denken we aan het goed zijn voor onze medemens, voor onze familie, voor allen die om ons heen zijn.”

“Wanneer wij vandaag kijken naar Suriname anno 2019 en als wij kijken naar onze samenleving zijn er een aantal zorgpunten. We moeten ons heel veel zorgen maken over waar het land nu staat en waar wij naartoe gaan.”

“Waarnaar wij kijken naar onze samenleving kunnen we ons inderdaad zorgen maken over hoe wij met elkaar omgaan. We zien dat de verkiezingen naderen en we zien duidelijk de verruwing in de samenleving, waar mensen elkaar bijna niet kunnen verdragen.”

BEKIJK OOK
Door wateroverlast getroffen gemeenschappen in Para getroffen krijgen voedselpakket

“Bepaalde mensen geven aan dat zij bepalen wat er in het land gebeurt en ze hebben niets te maken met de rest. ‘Wiens’ a volk e pina’, daar maken ze zich niet druk om, zolang het maar goed gaat met hun. Dat kan zo niet verder gaan. Jaren geleden toen er kerst werd gevierd was er een leuke sfeer. Na het kerstfeest in Grun Djari worden we weer geconfronteerd met de situatie in het land.”

“We moeten alles wat we voor onze familie en naasten doen, oprecht doen en ervoor zorgen dat we elkaar helpen in deze moeilijke tijden. Surinamers hebben het moeilijk. Sommige mensen hebben niets te eten en geen onderdak. Lever uw bijdrage voor een beter Suriname. Een Suriname waar wij onszelf opofferen voor onze medemens, om ervoor te zorgen dat we een goed leven in Suriname hebben.”

“Laat deze tijd, de herdenking van de geboorte van Jezus Christus, een periode zijn dat we beter presteren dan nu. Laten we een bijdrage leveren en op 25 mei de NPS weer de scepter laten zwaaien.”