fbpx

Rusland investeert in Venezolaanse oliesector, Poetin veroordeelt pogingen om Maduro met terrorisme af te zetten

Rusland zal fors investeren in de ontwikkeling van de olieproductie van Venezuela. Caracas en Moskou ondertekenden contracten hiertoe tijdens het bezoek van de Venezolaanse president Nicolas Maduro aan zijn ambtsgenoot Vladimir Poetin.

Maduro maakte dit via Twitter bekend. De Russische nieuwssite RT  meende te weten dat het gaat om een totaalbedrag van 5 miljard dollars, maar bij nieuwsagentschap TASS zegt Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, dat het nog te vroeg is om een specifiek bedrag te noemen.

Daarnaast zou er nog een investering overeengekomen zijn voor de mijnbouw in Venezuela, voornamelijk van goud.  Maduro is sinds dinsdag op een officieel staatsbezoek aan Moskou.

Rusland en Venezuela hebben veel gezamenlijke projecten in de sectoren energie, landbouw, geologie, farmaceutica, technologie en defensie. De lopende investeringen van Rusland in Venezuela bedragen volgens TASS meer dan 4 miljard dollar.

Poetin veroordeelde de pogingen om de Venezolaanse regering met terreur omver te werpen: “Wij steunen uw inspanningen die gericht zijn op het bereiken van een gemeenschappelijke basis in de samenleving en uw inspanningen om de betrekkingen met de oppositie te regelen,” zei de Russische leider.

“We veroordelen absoluut alle terrorisme-gerelateerde stappen en pogingen om de situatie met geweld te veranderen,” benadrukte de president.

 

Foto: Twitter