fbpx
Rusland hamert op herstel relatie overheid en sociale partners

Gregeory Rusland van de NPS vindt dat de relatie tussen de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging kapot is geslagen in deze regeerperiode. De relatie moet worden hersteld, zei hij vrijdagvond in het SPA-centrum.

V7 zal volgens de NPS-leider investeren in herstel van een hechte samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en de vakbeweging. Samenwerking is van eminent belang, omdat de problemen waarmee het land wordt geconfronteerd groot zijn.

Deze regering is niet in staat om op verantwoorde manier om te gaan met het geld van het land. Suriname heeft een schuld van bijkans srd 6 miljard. Dit is een teken dat het volk het bijzonder moeilijk zal krijgen in de toekomst.

Een van de grootste uitdagingen is volgens Rusland werken aan herstel van de economische en financiële situatie van Suriname. De NPS-leider zegt dat die ommekeer niet vanzelf zal komen en heeft V7 daarom de ondersteuning van eenieder nodig.

Intimidatie

Dat de beoogde verandering niet zomaar komen, blijkt ook uit de acties van de coalitie, haalt Rusland aan. De huidige regering zal er alles aan doen om aan de macht te blijven. Hij noemde onder meer het claimen van projecten die zijn uitgevoerd door de vorige regering.

Maar het volk moet zich niet laten intimideren. De V7 – leiders krijgen volgens Rusland dagelijks rapportages binnen van honderden mensen die worden aangetrokken bij de overheid. “Mensen worden aangetrokken en mogen thuis blijven, alleen omdat ze de verkiezingen willen winnen”.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…