fbpx

Rusland: de coup en decembermoorden waren het begin van alle ellende

GFC NIEUWS- “Als de coup er niet was geweest, zou Suriname op een veel hoger niveau in deze wereld kunnen functioneren.”

Dit zei de voorzitter van de VHP, Gregory Rusland, op 25 november bij de gebruikelijke kranslegging bij het standbeeld van Henk Arron, de voormalige NPS-voorzitter en voorvechter van de Onafhankelijkheid van Suriname.

Rusland zei dat als aan oud-voorzitter Arron gevraagd zou worden als hij tevreden is met het niveau waar Suriname op dit moment is, concludeert de NPS-topper dat hij absoluut niet tevreden zou zijn.

“De huidige regering heeft keer op keer bewezen niet in staat te zijn om het werk te doen, dat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat Suriname op een goede manier ontwikkeld wordt. We hebben gezien dat na 1975 bij de onafhankelijkheid, in ieder geval vanuit de leiding van het land, het menens was om een prachtig land van Suriname te maken.

“Als we kijken naar alles dat de leiders toen hebben gedaan om ervoor te zorgen dat we de Onafhankelijkheid hebben gekregen, om een land te creëren waar alle Surinamers een goed leven konden hebben in ons land.

“De grootste ontwikkeling was het West-Surinameproject. Als dat project was uitgevoerd, hoefde er momenteel niet geleend te worden, maar dan was er een succesvolle bauxiet/aluinaarde sector. Het plan van West-Suriname was dat er bauxiet geproduceerd zou worden voor minstens 100 jaar.

“Mensen zeggen vaak: wat heeft de NPS betekent voor dit land. De komende zes maanden moeten de NPS’ers het volk eraan herinneren dat wat de regering nu doet onzin is. Ook met de huizenbouw heeft de Frontregering het beter gedaan, dan de huidige regering.

BEKIJK OOK
Bromfietser in ziekenhuis overleden na frontale botsing met pick-up

“En dan zien we dat er in het verleden, een ordinaire staatsgreep is gepleegd, waarbij de leiding van het land wordt weggeschoten en onverantwoordelijken de leiding van het land overnemen.

“In december 1982 is er iets verschrikkelijks in ons land gebeurd, namelijk de decembermoorden. Die gebeurtenis en die van 1980 waren het begin van de ellende die wij nu meemaken. Als de coup er niet was geweest, zou Suriname op een veel hoger niveau in deze wereld kunnen functioneren.

“In de afgelopen 44 jaar heeft de NPS 22 jaar in de leiding van het land gezeten. De NDP heeft ook 22 jaar de leiding van het land gehad. We hebben perioden van vallen en opstaan gehad.

“Als de NPS het mandaat krijgt van het volk zal zij daadwerkelijk het voorbeeld geven en goed leiderschap en opofferingsgezindheid aan de dag leggen en samen met het volk werken aan herstel en de wederopbouw van alles dat kapot is gemaakt, de haast afgelopen tien jaar.

“Op naar een beter Suriname. Op naar een Suriname waar Henk Arron en zijn compagnons heel trots op kunnen zijn, een beter Suriname voor het totale volk,” aldus Rusland.