Rusland: 2020 moet het jaar van de ommekeer worden

GFC NIEUWS- De komende vijf maanden zullen er belangrijke besluiten door het volk genomen moeten worden.
Dit zei de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland op de oudejaarsviering van zijn partij op 30 december.
“Als we kijken naar 2019 moeten we concluderen dat het negen jaren waren van falend beleid is geweest. Suriname is gebracht naar een niveau waarvan wij dat absoluut niet verdiend hebben. De regering was zo verzot op leningen nemen, dat ze het zelf uit het volk probeerden te halen.”
“De regering heeft in 2018 de wet op rij- en voertuigen belasting aangenomen. Een wet die gemaakt is, om het volk dubbel te belasten. Er werd al belasting betaald via de pomp. De regering moet durven, om een wet aan te nemen om dubbel het geld uit de zakken van het volk te halen, om het wanbeleid van ze te financieren.”
“We zien dat bepaalde burgers gehoor hebben gegeven aan die wet, maar een groot deel houdt zich niet eraan. De NPS is niet tegen wetten. De groene partij, is er een van wet en recht voor een ieder. We hebben gezien dat de schulden van de staat, hoger zijn geworden, meer dan 20 miljard Surinaamse dollars.”
“Er moet nu negen SRD voor 1 U$ dollar betaald worden. Tijdens de regering Venetiaan was de koers 2.80 en er was plezier in het land. Na negen jaar paarse regering, zegt men overal: liever was de groene partij aan de macht gebleven.”
“Wanneer wij naar 2019 kijken, dan kunnen wij kijken naar 1 van de uitingen, van het wanbeleid van de huidige regering en dat is de Alcoa kwestie. NPS had alles zodanig geregeld, dat de bauxietsector wel een toekomst had. De huidige regering heeft de toekomst verkwanselt. De hele Surinaamse generatie verdiend beter.”
“Deze regering gaat het land niet op een fatsoenlijke wijze kunnen leiden. Het enige dat ze kunnen doen is wanbeleid voeren, mensen verarmen en pakketten distribueren. Wij verdienen beter, we verdienen betere scholing. U moet een goed betaalde baan kunnen vinden, om van alles te kunnen doen.”
“De regering moet ervoor zorgen, dat volksgezondheid gegarandeerd is. In 2010 kwamen mensen naar Suriname om behandeld te worden. Nu kan je soms niet eens een aspirientje vinden. Je moet als regering de productie stimuleren om s’ Lands faciliteiten op gang te kunnen brengen.”
“Het onderzoek naar olie voor de kust, geeft nog een kans om Suriname welvarend te maken. Als deze regering weer aan de macht komt, gaat geen enkele hoeveelheid olie genoeg zijn, om het land te regeren. Wij willen niet dat onze (klein) kinderen in de toekomst pakketten gaan bedelen. Wij willen een regering die inzicht en deskundigheid heeft om het land te besturen.”
“Een regering die vertrouwen schept naar het buitenland. Er moet verandering komen in het bestuur. De enige partij die ons kan halen uit de problemen waarin we nu zitten, is de NPS. We zijn in staat het land uit het slop te halen, waarin deze regering ons gezet heeft en te brengen naar hogere hoogten. 25 mei 2020 is de enige keus die men zal hebben, om de NPS middels stemmen in het regeerbeleid te laten komen. We gaan het samen moeten doen.“
“We roepen een ieder op, ook mensen van de tegenpartij, om ervoor te zorgen dat 2020 het jaar van de ommekeer wordt. Het jaar dat we tien jaar misère en ellende zullen afsluiten. Het jaar waar de zon weer begint te schijnen, aan de horizon. Het jaar waar we beginnen aan de wederopbouw van Suriname. Het jaar waar de NPS een prominente rol zal moeten vervullen, in de komende regering, voor de komende jaren,” aldus Rusland.

Overige berichten