fbpx

Ruim aantal zwangere vrouwen heeft ijzertekort, link met vroeggeboorte en postnatale depressies

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Nauwelijks de helft van de vrouwen die in verwachting zijn van een baby laten hun ferritinegehalte meten.

Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Toronto, Canada. De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Blood Advences.

Volgens de studie waarbij bijna 45.000 zwangeren aan meededen, had iets meer dan 50 procent van degenen die wel hun ferritine lieten meten een te lage waarde.

Ferritine is een bloedeiwit dat ijzer bevat. Een ferritinetest, een bloedtest, geeft een indicatie hoeveel ijzer in de lever, milt, spieren en in het beenmerg is opgeslagen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Vrouwen die tijdens de zwangerschap een laag ferritineniveau hebben lopen het risico op een baby met een laag geboortegewicht en een vroeggeboorte.

Volgens researchers van de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten van Amerika kan een laag ferritine na de bevalling ook zorgen voor ernstige vermoeidheid en de productie van borstmelk negatief beïnvloeden.

BEKIJK OOK
Diabetespatiënten helemaal verkeerd behandeld en worden nodeloos de dood ingejaagd

Het wordt ook in verband gebracht met postnatale depressies.

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, vertelt vanuit Duitsland aan GFC Nieuws dat een laag ferritinegehalte niet alleen voor tal van klachten zorgt bij zwangeren en pasgeboren kinderen.

Ook bij mannen, evenals vrouwen die niet in verwachting zijn kan een te laag ferritine klachten geven als onverklaarbare vermoeidheid, lusteloosheid, bleke huid, oorsuizen, kortademigheid, droog haar, droge huid, frequente hoofdpijnaanvallen, hartkloppingen en duizeligheid.

De topexpert benadrukt dat een ferritinetest een veel accurater beeld geeft dan de vaker uitgevoerde test om het serum ijzer te meten.

Jonathan Clarke legt uit: ijzer is een mineraal in het lichaam en aanwezig in rode bloedcellen. Ferritine is een bloedeiwit. Het gaat om twee verschillende bloedtests. IJzer en ferritine.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER