fbpx
Ruim 900 grondbeschikkingen voor Paranen

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer probeert om nog vóór de verkiezingen een groot aantal grondzaken af te ronden en de beschikkingen en bereidverklaringen uit te reiken aan de nieuwe eigenaren.

Op vrijdag 22 mei hebben circa 900 mensen kunnen beschikken over hun grondpapieren, uit handen van minister Relyveld. Het gaat in deze om de bewoners van Smalkalden, Suralcoweg, Copieweg, Palisadeweg 1 en 2 , allen in het district Para. Het gaat om stukken die jarenlang zijn blijven liggen.

Ten overvloede drukte hij de belanghebbenden op het hart om alle voorwaarden binnen het gesteld termijn in acht te nemen. Volgens de bewindsman houdt deze regering van het volk en ziet het als haar plicht om voor de Surinaamse burger een basis te leggen door ze te voorzien van een stuk grond.

Minister Relyveld heeft binnen zijn ambtstermijn van 23 maanden meer dan 17.000 grondbeschikkingen uitgereikt.

De districtscommissaris van Para , John de La Fuente, gaf aan bijzonder blij te zijn voor de burgers van zijn district, daar de meesten van hen heel lang op hun papieren hebben moeten wachten. Hij gaf voorts mee om niet te speculeren met de gronden, zodat ook het nageslacht kan meegenieten van dit stukje rechtszekerheid.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…