fbpx

Ruim 60 bedrijven betrokken bij ontwikkeling ecosysteem

GFC NIEUWS- In 2016 is op initiatief van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme het ‘’ Suriname Business Climate Innovation Program (SUBCIP SU-L1043)” van start gegaan, met als doel het aandeel en de toegevoegde waarde van de private sector in de economie van ons land te bevorderen.

Op basis hiervan is het ministerie een samenwerking aangegaan met Technopolis om het project ‘’ Formulating and Implementing of a modern industrial policy by strenghthening the capacity of Surinamese institutions in matters of intellectual property (IP) management and technology transfer’’, welke ook onder dit programma valt, uit te voeren.

Teneinde een ecosysteem inzake Intellectuele Eigendomrechten voor Suriname te ontwikkelen heeft het consultancy bedrijf Technopolis, welke via het SUBCIP programma van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme is aangetrokken, een aantal meetings met relevante stakeholders gehouden.

BEKIJK OOK
SWM schenkt monument aan Nickerie

Ruim 60 bedrijven zijn geïnterviewd om een strategisch plan samen te stellen dat moet leiden naar het voornoemd systeem.

Van 22 tot 25 oktober 2019 heeft Technopolis een informatiesessie, interviews en een validatie workshop gehouden.

Tijdens de validatie workshop is door waarnemend directeur, Yvette Rokadji, die namens de minister de aanwezigen toesprak, het belang van het strategisch plan van Intellectuele Eigendom voor Suriname benadrukt.

Door de vertegenwoordigers van Technopolis werden de resultaten van de interviews gepresenteerd en de benodigde stappen teneinde te geraken tot voornoemd strategisch plan, besproken.

Na het verwerken van haar constateringen op basis van de interviews, zal Technopolis het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme een concept strategisch plan doen toekomen, welke na feedback van de stakeholders zal moeten resulteren in het final strategisch plan.