fbpx

Ruim 500 huishoudens Calcutta geholpen aan leidingwater

Met de aanleg van de 35 kilometer lange leiding vanuit Calcutta zullen ruim 500 huishoudens voorzien worden van gezond drinkwater. Niet alleen de bevolking van het vissersdorp kan nu worden aangesloten op het SWM-netwerk, maar eenieder die percelen heeft tussen Tijgerkreek en Boskamp langs de Oost-Westverbinding.

Vanaf vorige week vrijdag hebben de bewoners van het vissersdorp Boskamp in het district Saramacca na ruim 40 jaar wachten eindelijk de beschikking over schoon en veilig drinkwater. Het dorp is op die dag aangesloten op het net van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij(SWM).

BEKIJK OOK
57-jarige voetganger omgekomen bij aanrijding

In aanwezigheid van president Desire Bouterse vond de officiële ingebruikname van een tapkraan plaats door de bewoner Soetinah Karyawidjojo samen met twee kinderen van het vissersdorp Boskamp.

Bij deze plechtigheid waren ook de districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay, DNA-Lid Naomi Samidin, de SWM-directeur Marlon Oosterling, de plaatselijke bewoners en andere genodigden aanwezig.

Bewoners konden vanaf maandag een aanvraag doen om aangeloten te worden op het netwerk om zodoende over water te beschikken.