fbpx

Ruim 40 kleine ondernemers doen mee aan Ondernemers Platform Para beurs

Met het oog op het stimuleren van ondernemerschap in het district Para organiseert het Ondernemers Platform Para (OPP) een tweedaagse beurs.

De nadruk wordt gelegd op de agrarische potentie van het district. De beurs die vandaag van start ging, wordt gehouden in het district Para in de omgeving van Rijsdijk.

Guno Polak, voorzitter van OPP, geeft aan dat deze beurs zal bijdragen aan de ontwikkeling van de agrarische sector in Para.

Er zullen ruim 40 kleine ondernemers, coöperaties en andere organisaties participeren aan de beurs die hun producten en diensten bekendheid zullen geven.

Diverse cassave verwerkingsproducten, crafts, gerookte vleessoorten, cateringservices, decoratieservices, pangi’s, honingproducten zijn enkele van de diensten en producten die op de beurs zullen worden gepromoot. Daarnaast is er ook voor het publiek consumptie verkrijgbaar die vervaardigd is door Paranen.

BEKIJK OOK
72-jarige fietser doodgereden

De voorlichters van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) zullen aan het publiek voorlichting geven. De mogelijkheid bestaat dat het publiek ook plantmateriaal kan bemachtigen. Geïnteresseerden kunnen zich op de beurs ook registreren voor de diverse landbouwtrainingen.

Ook de afdeling Bijenteelt zal aanwezig zijn om over de teelt van bijen met als einddoel de productie van honing uitleg te geven. Naast het ministerie van LVV neemt het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme ook deel aan deze beurs.