fbpx
Ruim 2300 bouwpercelen Altona Village voor lenigen woningnood

GFC NIEUWS- Met het verstrekken van ruim 2.300 bouwpercelen aan behoeftige burgers wil de overheid de woningnood steeds verder verlichten, zegt minister Lekhram Soerdjan van het ministerie van Ruimtelijke, Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB).

Het afgelopen weekend zijn ongeveer 220 bereidsverklaringen voor percelen op het Altona-project verstrekt aan burgers. Twee weken eerder zijn voor hetzelfde gebied ongeveer 180 bereidsverklaringen uitgereikt.

In de komende periode zullen er in dit gebied meerdere bereidverklaringen verstrekt worden aan behoeftigen. De overheid tracht de samenleving nog meer tegemoet te komen door op te draaien voor de landmeterskosten. “U zult geen landmeterskosten hoeven te betalen. In plaats van dat u de landmeter belt, gaat hij u opbellen.”

Districtscommissaris Audrey Hankers zegt dat deze formaliteit de rechtszekerheid voor burgers in zekere mate vergroot. “Op dit terrein wordt elke burger in de gelegenheid gesteld een eigen woning op te zetten.” De burgermoeder roept de nieuwe eigenaren op om op een verantwoorde manier om te gaan met hun nieuw stuk terrein.

Volgens parlementariër Rosellie Cotino heeft de regering het op zich genomen om de woonomstandigheden van de burgers te verbeteren. “De regering doet er alles aan om woningbouwprojecten van de grond te krijgen en als de huizen niet voldoende zijn, dan zorgt de overheid ervoor dat u een bouwkavel krijgt”, aldus Cotino.

Ze zei verder dat voorheen alleen personen die een vaste baan hadden in aanmerking kwamen voor een hypotheek. Cotino: “Nu kunnen dankzij inspanningen van het parlement en de regering, ook anderen groepen hiervoor in aanmerking komen. Taxichauffeurs, kleine ondernemers en kapsters zijn nu bankabel. Al met al probeert deze regering alle randvoorwaarden in place brengen om het lot van de samenleving te verbeteren.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.