fbpx
Facebook Pagelike Widget

Ruim 200 personen getest op COVID-19

GFC NIEUWS- Er zijn ruim 200 personen getest op COVID-19.

Van de geteste personen zijn tot heden 30 maart 8 personen positief getest.

De patiënten die positief zijn getest zijn in de vijftig en zestig jaar. Vijf hebben milde klachten, twee zijn herstellende en één ligt op de Intensive Care afdeling.

De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, verzoekt de samenleving de privacy van de positief geteste personen in acht te nemen en te respecteren. Zij heeft de patiënten persoonlijk bezocht en gesproken en ook de patiënten hebben aangegeven het niet fijn te vinden, dat er fake nieuws over hun wordt verspreid. “De patiënten hebben het al moeilijk genoeg”, benadrukt de directeur.

Er wordt naar eigen zeggen van de patiënten, naar tevredenheid voor de hen gezorgd.

De ziekenhuizen werken samen in het verlenen van zorg van de COVID-19 patiënten. Het Wanica Ziekenhuis is de centrale locatie waar COVID-19 patiënten worden verpleegd.

De Intensive Care afdeling van het Wanica Ziekenhuis is thans volledig operationeel. Ook beschikt dit ziekenhuis over de meeste geschikte isolatie faciliteiten voor COVID-19 patiënten.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…