fbpx

Ruim 15.000 bezochten Jongereninformatiebeurs

De voorzitter van de Stichting Jongeren Welzijn, Rita Harlequin-Graauw, is enorm tevreden over het aantal jongeren dat de Jongereninformatiebeurs dit jaar hebben bezocht. De organisatie heeft ruim 15.000 participanten geregistreerd.

Diverse ministeries, bedrijven en organisaties hebben deelgenomen. Ook de Niet Gouvernementele Organisaties (NGO’s) die zitten in de dienstverlenende en hulpverlenende sectoren, leverden een bijdrage aan de beurs.

Demonstraties van het Korps Brandweer Suriname (KBS) over brandgevaar en brandveiligheid, informatie over verkeersveiligheid, het gevangeniswezen, slachtofferzorg, verwaarloosde kinderen en seksueel misbruik, zijn een paar uit een reeks van onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens de onlangs gehouden Jongeren Informatiebeurs 2018. Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) stond er met vijf infostands. De brandweer trok met de demonstraties bijzondere aandacht van het publiek.

Naast de brandweer waren er nog vier afdelingen van het ministerie vertegenwoordigd met name Voorlichting en Communicatie, Familierechtelijke Zaken, Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA).

BEKIJK OOK
Conceptbeschikking werkgroep parade defilés overgedragen aan president

Volgens Graauw waren praktisch alle groene organisaties aanwezig om milieu-educatie te brengen naar de doelgroep. Directeur Graauw vroeg aandacht van de minister van Handel, Industrie en Toerisme voor één van onze grootste aandachtspunten, met name: jongondernemerschap. 32 jonge ondernemers zijn begeleid door de stichting en hebben verdere ondersteuning nodig.

Vicepresident Ashwin Adhin legde de nadruk op de moderne vorm van informatievergaring. Tegenwoordig is het volgens hem gemakkelijk informatie op social media te vinden. Hij zei dat er binnen het onderwijs verschillende hervormingen en mogelijkheden doorgevoerd zijn waarvoor jongeren enthousiast gemaakt moeten worden. “Uw beurs vormt nu het medium om dit alles te communiceren. Het enthousiasme moeten we bij de jongeren opwekken voor de nieuwe mogelijkheden binnen het onderwijs. Social media is niet genoeg, het onderwijs en de klassen zijn kennelijk niet genoeg. U vult een hele belangrijke niche, dus gaat u zo door”, richtte de vp zich tot de organisatie.(GFC)