Rozendaal wil meewerken aan onderzoek Baboeram

Ruben Rozendal, voormalige militair die betrokken was bij de militaire staatsgreep in Suriname in 1980, en verdachte van de Decembermoorden, wil meewerken aan de “Getuigenis Desi Bouterse”, het project van Dew Baboeram( Sandew Hira).

Op zijn tweede persconferentie heeft Baboeram eenieder opgeroepen die informatie heeft over de periode van de onafhankelijkheid van Suriname, de staatsgreep en de decembermoorden om hem te contacten.

“Ik heb meteen contact gemaakt. Ik wil ook mijn verklaring geven. Ik weet niet alles, maar ik weet wel heel veel”, zegt Rozendaal in gesprek met ABC. In zijn e-mail aan Baboeram zegt hij verder Bouterse uit te dagen om te verklaren dat hij niet aanwezig was in het Fort Zeelandia en dat hij niets af weet van de moorden.

Volgens de reactie van Baboeram zou de persoon die belast is het met het onderzoek hem binnen een week contacten. Dat is nog niet gebeurd.

Rozendaal vermoedt dat Baboeram zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Hij had waarschijnlijk niet verwacht dat iemand in zou gaan op zijn oproep. ”Hij had gedacht een toneelstuk te zullen opvoeren en dat is het. De bevolking van ’80 en die van nu is een groot verschil”.

Rozendaal is van mening dat deze zaak is georganiseerd om zand in de ogen van de mensen te strooien, vanwege de financieel-economische situatie in het land. “Het is een opgezette zaak. Ik heb zitten nadenken en denk dat deze zaak door de advocaat van Bouterse in Nederland in elkaar is gezet”.

Rozendaal zegt dat hij klaar is om zijn bijdrage te leveren. Hij wacht de reactie van de onderzoeker af. Hij hoopt niet dat alleen Bouterse zal worden geïnterviewd.

Overige berichten