fbpx

Roy Khemradj benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau

Op zaterdag 25 november is de Surinaams Nederlandse journalist Roy Khemradj benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Janssen van de gemeente Zeist heeft hem vanmiddag in Bunnik de versierselen opgespeld.

Khemradj werd door de burgemeester geroemd als dé kenner in Nederland van de Surinaamse politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Als hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek ‘Zorg en Hoop’ van de NPS was hij 22 jaar te horen op radio 5.

Tot de sprekers behoorden ook de consul generaal van Suriname Roy Lieuw A Sie en voormalig Tweede Kamerlid Harry van Bommel. Beiden benadrukten dat de journalist Khemradj er altijd in is geslaagd een onafhankelijke en objectieve houding aan te nemen ten opzichte van de ontwikkelingen in Suriname.

OOK INTERESSANT
KPS-leiding adviseert burgers om niet deel te nemen aan protestactie van 24 maart

Na zijn tijd bij ‘Zorg en Hoop’ was Khemradj langdurig betrokken bij de Caribische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep waar hij uiteindelijk leiding gaf aan een 26-koppige redactie. Van Bommel benoemde ook de ‘activistische kant’ van Khemradj als woordvoerder voor het Landelijk Overleg Minderheden en als voorzitter van het Surinaams Inspraak Orgaan.

De voordracht tot het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding aan Roy Khemradj was een initiatief van Ramon Ramsodit, voorzitter van Satya Dharma en oud-PvdA raadslid uit Rotterdam-Hoogvliet.(GFC)