Rouwende vrouw begraaft echtgenoot, maar keert dagen later levend terug

GFC NIEUWSREDACTIE- Een rouwende vrouw die dacht dat ze haar man had begraven, was geschokt toen hij vier dagen na zijn begrafenis levend en wel opdook.

Victoria Sarmiento had meerdere dagen gezocht naar echtgenoot Julio, nadat de 65-jarige niet naar huis was teruggekeerd.

Sarmiento uit El Carmen, Honduras, bracht zijn identiteitspapieren op 30 december naar het ziekenhuis, waar het personeel haar vertelde dat hij onlangs was overleden aan het coronavirus, schrijft Mirror.

Ze zou vervolgens zijn lichaam hebben gezien in het mortuarium van het ziekenhuis, voordat het werd vrijgelaten voor de begrafenis.

Sarmiento huurde begrafenisondernemers in om het lichaam van de man naar haar dorp over te brengen, waar radeloze familieleden de hele nacht een wake hielden voor zijn begrafenis. De vrouw was echter nog in rouw toen echtgenoot Julio vier dagen later thuiskwam nadat hij gewond was aangetroffen in een veld in de naburige gemeente Trinidad.

De man bleek te zijn gaan wandelen, maar viel om en kon niet meer opstaan en bleef daar een aantal dagen zonder eten of drinken. Het ziekenhuis bevestigde dat de niet-geïdentificeerde man die ze op 27 december hadden begraven in een ernstige toestand met Covid-19 in het ziekenhuis was aangekomen. Hij stierf een paar uur later.

De directeur van het ziekenhuis, Juan Carlos Cardona, hield vol dat het de vrouw was die ten onrechte identificeerde dat de man haar echtgenoot was.

Foto: Mirror

Overige berichten