fbpx

Rotte visgeur uit vrouwelijk geslachtsdeel niet altijd door schimmel

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Bij een erg nare rotte visgeur die komt uit de vagina gecombineerd met veel afscheiding denken vrouwen in de meeste gevallen dat ze last hebben van een schimmelinfectie.

Tomba advertentie | GFC NieuwsMaar dat is in de meeste gevallen niet zo.

Volgens deskundigen is er bij overvloedige vaginale afscheiding met een rotte visgeur in de meeste gevallen sprake van bacteriële vaginose. Onderzoek heeft uitgewezen dat bijna een derde van alle vrouwen in hun vruchtbare leeftijdsperiode hiermee te maken krijgt.

Vaak is een verstoorde zuurgraad de oorzaak van deze klachten. Het wassen van de vagina met zeep wordt daarom sterk afgeraden, omdat dit een verstorende werking heeft op de zuurbalans. Maar ook stress, diabetes, strakke kleding, antibiotica en een verminderde weerstand kunnen een oorzaakfactor zijn.

BEKIJK OOK
Speciale herdenking Internationale dag van Yoga

Bacteriële vaginose is over het algemeen niet schadelijk, tenzij de vrouw zwanger is. Het kan bijdragen aan de vroeggeboorte van de baby.

Er zijn bij de drogist speciale gels verkrijgbaar. Ook het frequent eten van yoghurt helpt volgens sommige vrouwen. Twee weken lang,  elke dag 10 mL witte ongesuikerde yoghurt in de vagina binnenspuiten, zou volgens natuurgeneeskundigen ook een positief effect kunnen hebben op de vaginale flora.

Indien de klachten niet verholpen worden is het raadzaam dit  met de huisarts of gynaecoloog te bespreken. Vooral als de vrouw zwanger is.