fbpx
Rotte visgeur uit vrouwelijk geslachtsdeel niet altijd door schimmel

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Bij een erg nare rotte visgeur die komt uit de vagina gecombineerd met veel afscheiding denken vrouwen in de meeste gevallen dat ze last hebben van een schimmelinfectie.

Maar dat is in de meeste gevallen niet zo.

Volgens deskundigen is er bij overvloedige vaginale afscheiding met een rotte visgeur in de meeste gevallen sprake van bacteriële vaginose. Onderzoek heeft uitgewezen dat bijna een derde van alle vrouwen in hun vruchtbare leeftijdsperiode hiermee te maken krijgt.

Vaak is een verstoorde zuurgraad de oorzaak van deze klachten. Het wassen van de vagina met zeep wordt daarom sterk afgeraden, omdat dit een verstorende werking heeft op de zuurbalans. Maar ook stress, diabetes, strakke kleding, antibiotica en een verminderde weerstand kunnen een oorzaakfactor zijn.

Bacteriële vaginose is over het algemeen niet schadelijk, tenzij de vrouw zwanger is. Het kan bijdragen aan de vroeggeboorte van de baby.

Er zijn bij de drogist speciale gels verkrijgbaar. Ook het frequent eten van yoghurt helpt volgens sommige vrouwen. Twee weken lang,  elke dag 10 mL witte ongesuikerde yoghurt in de vagina binnenspuiten, zou volgens natuurgeneeskundigen ook een positief effect kunnen hebben op de vaginale flora.

Indien de klachten niet verholpen worden is het raadzaam dit  met de huisarts of gynaecoloog te bespreken. Vooral als de vrouw zwanger is.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Impotent of minder potent? Maak…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…