Rotary ondersteunt nationale campagne met #feticorona

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag is het startsein gegeven om de nationale campagne #laatjevaccineren te ondersteunen.

Eerder heeft Rotary Suriname via de campagne #feticorona gedragsbevorderingsactiviteiten georganiseerd om covid-19 onder de aandacht te brengen en informatie te verstrekken over het coronavirus.

Rotary International, waar Rotary Suriname een onderdeel van is, heeft wereldwijd aangetoond, dat bewustwording en gedragsbevordering voor het polio vaccin effectief zijn geweest.

Dezelfde inzet die er op dat gebied is getoond, wordt nu ook met de ondersteuning van de nationale campagne beoogd.

Ons land weerbaar maken en de negatieve effecten van de Covid-19-pandemie minimaliseren, zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten.

Tijdens een ZOOM-event, waar minister Amar Ramadhin, de aanwezigen ook toesprak, is er een uitéénzetting gegeven over de ondersteuning die er wordt geboden aan de nationale campagne.

De campagne #feticorona zal in nauwe samenwerking met alle stakeholders uit het werkveld verder worden ontwikkeld om het gemeenschappelijk doel te bereiken. Suriname als voorbeeld in de regio, voor de aanpak van het coronavirus.

Minister Ramadhin zei tijdens de lancering: “De negatieve effecten in deze pandemie moeten wij met z’n allen voorkomen, wij kunnen dit niet alleen.”

“Wij hebben de gehele bevolking nodig om zich te houden aan de nationale maatregelen; MOHANA en zich te laten vaccineren als zij worden opgeroepen.”

De ouderen en leerkrachten zijn momenteel belangrijke groepen uit onze samenleving, die kunnen meehelpen, om de strijd tegen het coronavirus, effectief voort te zetten.

De volledige samenleving wordt gevraagd zich te houden aan deze nationale maatregelen, geen feesten te organiseren en mee te helpen om levens te redden, families te redden, Suriname te redden van desastreuze gevolgen op het gebied van de volksgezondheid.

Overige berichten