Rotary Go Glo motiveert studenten O.S. Nieuw-Amsterdam

Over zes weken maken de zesdeklassers de landelijke GLO-toets. Het is tijd om deze studenten extra te motiveren en een hart onder de riem te steken. Daarvoor bracht Rotary Club Paramaribo Residence (RCPR) een bezoek aan Nieuw-Amsterdam. De leerlingen van O.S. Nieuw-Amsterdam werden motiverend toegesproken door Rotarians Robert Hahn en Elviera Jessurun, waarna het Rotary Go Glo-programma werd gepresenteerd.

Dit gerenommeerde programma wordt dit jaar voor de 17de keer uitgevoerd door de service club, die beoogt excellente prestaties onder de schooljeugd te bevorderen. Dit jaarlijks terugkerend evenement, houdt in dat de best geslaagde leerlingen van het Basisonderwijs beloond worden voor hun uitmuntende prestaties. Bij het halen van 60 punten of meer voor de 7 toetsvakken wordt een leerling getypeerd als een Go Glo-er.

De uitreiking van prijzen aan deze doelgroep vindt tijdens speciale feestelijke bijeenkomst plaats. Om een Go Glo-er te worden is de inzet van de leerling, van de ouders en van de school heel belangrijk.

Het Go Glo-programma is voor alle GLO-studenten van het hele land. RCPR is daarom van menig dat studenten landelijk moeten worden gemotiveerd en kiest elk jaar een voor school en een andere locatie. Dit jaar is de keus gevallen op O.S. Nieuw-Amsterdam, omdat zij vorig jaar drie Go Glo-ers hebben afgeleverd.(GFC)