fbpx

Rotary Go GLO motiveert leerlingen HPG Latourschool

Vooruitlopend op de gebruikelijke GLO toets voor de zesdeklassers, heeft Rotary Club Paramaribo Residence, een gebruikelijke motivatiesessie gehouden voor de leerlingen, om hard hun best te doen om ook deel te zijn van het Go GLO Project.

De leerlingen van HPG Latourschool werden motiverend toegesproken door Rotarians Guido Koorndijk en Elviera Jessurun, waarna het Rotary Go GLO programma werd gepresenteerd.

Dit gerenommeerde programma wordt dit jaar voor de 18de keer uitgevoerd door de service club, die beoogt excellente prestaties onder de schooljeugd te bevorderen. Dit jaar is deze sessie uitgebreid met een motivatiesessie van Lindie Aboikoni over keuzes in het leven en een interactieve sessie van de motivational speaker, Leonel Mahabali.

Dit jaarlijks terugkerend evenement, houdt in dat de best geslaagde leerlingen van het Basisonderwijs beloond worden voor hun uitmuntende prestaties.

Bij het halen van 60 punten of meer voor de 7 toets vakken wordt een leerling getypeerd als een Go GLO-er. De uitreiking van prijzen aan deze doelgroep vindt tijdens speciale feestelijke bijeenkomst plaats.

BEKIJK OOK
Paspoorten vreemdelingen in beslag genomen tijdens politieactie te Albina

Om een Go GLO-er te worden is de inzet van de leerling, van de ouders en van de school heel belangrijk. Het Go GLO-programma is voor alle GLO-leerlingen van het hele land. RCPR is daarom van menig dat leerlingen landelijk moeten worden gemotiveerd en kiest elk jaar een voor school en een andere locatie.

Dit jaar is voor de motivatie sessie HPG Latour school uitgekozen, omdat deze school vorig jaar voor het eerst een Go Glo-er heeft opgeleverd.

De leerlingen van HPG Latour konden de sfeer van het evenement ervaren door de vertoning van de ‘Rotary Go GLO Music Video’. Met versnaperingen en een drankje voor alle leerlingen werd de motivatie sessie afgesloten.

De leiding van de school dankte de Rotary hartelijk voor het bezoek, terwijl de zesdeklassers in koor en uit volle borst lieten blijken dat zij graag de uitdaging aangaan om de voor hen zo hoog mogelijke resultaten te behalen.