fbpx
Rotary Club Paramaribo overhandigt Go Glo-cheque aan de Vrije School

De Vrije school heeft in 2012 en 2014 de meeste Go Glo-ers afgeleverd.

In het kader hiervan heeft de Rotary Club Paramaribo Residence(RCPR) een cheque ter waarde van SRD 6000,- vandaag overhandigd aan het schoolhoofd.

Dit geld wordt besteed aan verdere financiering van het project “computeronderwijs” dat aan de leerlingen wordt aangeboden.

Dit project dat eerder door deze vrijwilligersorganisatie is gefinancierd, is door de school geïnitieerd. Tijdens de overhandiging zijn de leerlingen van de 6e klas gemotiveerd zich volledig in te zetten voor uitmuntende resultaten.

Jaarlijks organiseert de RCPR het Go – Glo project dat inhoud dat de best geslaagde leerlingen van het Basisonderwijs beloond worden voor hun uitmuntende prestaties.

Bij het halen van 60 punten of meer voor de 7 toestvakken wordt een leerling getypeerd als een Go Glo-er.

De uitreiking van prijzen aan deze doelgroep vindt tijdens speciale feestelijke bijeenkomst plaats. Om een Go Glo-er te worden is de inzet van de leerling, van de ouders en van de school heel belangrijk.

Met dit project streeft de organisatie naar kwaliteitsverbetering van het Basisonderwijs.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)