Rotary Club Paramaribo Central ondersteunt Nationale Volksmuziekschool

Tijdens een feestelijke vergadering van de Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) dinsdag in het mini-theater van Stichting de Nationale Volksmuziekschool (NVMS) werd het donateursproject “#ISUPPORTNVMS” gelanceerd.

In de afgelopen jaren zijn vele mooie projecten door en met de NVMS aan het Surinaams publiek gepresenteerd. Duidelijk is dat de ondersteuning van de overheid, het bedrijfsleven en particulieren van grote noodzaak is geweest en blijft.

RCPC voorzitter, Gracia Lo Fo Wong, overhandigde een cheque ter waarde van USD 2000 voor het ondersteunen van het instrumentenfonds van de NVMS. Dit om de instrumenten, die reeds 13 jaren gebruikt worden te kunnen repareren en om onder andere drumkrukken aan te schaffen.

Als extra verrassing kregen de directie en het bestuur van de muziekschool een splinternieuwe keyboard met staander en kruk overhandigd.

Bij de inloop en na de presentaties werden de participanten vergast op live muziek van leerlingen en docenten van de NVMS, maar het muzikale hoogtepunt was de presentatie van de voorzitter van de NVMS op gitaar en de voorzitter van de RCPC die zong. Zij brachten de prachtige compostie “I did it my way” ten gehoor, van de Franse componist Jacques Revaux en bekend geworden door Frank Sinatra.

Beide voorzitters hebben een grote voorliefde voor muziek. Stephen Smit bespeelt verschillende instrumenten en is op dit moment leerling cello aan de NVMS. Gracia Lo Fo Wong is koordirigent en zangeres. Zij volgde haar dirigentenopleiding aan de Nationale Volksmuziekschool in de periode dat Herman Snijders directeur was.

De NVMS die in 2006 is opgericht door initiatiefnemers Karin Refos en Jörgen Raymann is in de afgelopen jaren door de verslechterde economische situatie in het land in zwaar weer terecht gekomen. Het bestuur onder leiding van Smit heeft daarom sinds haar aantreden diverse activiteiten ontplooid, om de school financieel te versterken en zodoende muziekeducatie in Suriname in stand te kunnen houden voor het Surinaamse kind.

Bud Gaddum, artistiek directeur NVMS, gaf tijdens de launch van “#ISUPPORTNVMS” in een presentatie de filosofie van een Volksmuziekschool weer en Marisa Pieplenbosch, algemeen directeur NVMS, presenteerde de geschiedenis van de NVMS.

‘#ISUPPORTNVMS’, is een fundraisingsinitiatief van het NVMS-bestuur voor jong en oud die ondersteuning kan bieden aan de activiteiten op het gebied van muziekeduatie. Dit kan door maandelijks, per kwartaal of per jaar een vast bedrag van SRD 20 (SRD 50, SRD 100, SRD 500) over te maken op de rekening van de NVMS.

U kan ‘#ISUPPORTNVMS’ ook ondersteunen door het T-shirt aan te schaffen. De opbrengst van de T-shirts gaat naar het leerlingenfonds van de NVMS.

De leden van de Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) gaven goed gehoor aan de oproep en kochten T-shirts en vulden een automatische bankovermaking in.

Overige berichten