fbpx

Rosebel stelt 10 beurzen beschikbaar voor leerlingen MULO en LBO Brokopondo

GFC NIEUWS- Op 4 oktober organiseert Rosebel Gold Mines (Rosebel) voor de 10de keer het Scholarship Programma.

Als deel van haar “Corporate Social Responsibility” voert Rosebel middels haar gemeenschapsontwikkelingsprogramma jaarlijks verschillende educatie-gerelateerde projecten uit binnen de gemeenschappen in het district Brokopondo.

Een van de projecten is het Scholarship Programma welke gericht is op het ter beschikking stellen van studiebeurzen aan de best geslaagde leerlingen van de MULO en LBO uit Brokopondo, om verder middelbaar- of hoger onderwijs in Paramaribo te doorlopen en succesvol af te ronden.

In het schooljaar 2019-2020 gaat het Rosebel Brokopondo Scholarship Programma haar 2de lustrum in. Vanaf de start in 2009 worden er thans jaarlijks maximaal 4 nieuwe beurzen ter beschikking gesteld.

OOK INTERESSANT
Eerste verdachten rellen 17 februari gedagvaard

Om het 2de lustrum van het programma te vieren worden voor dit schooljaar in totaal 10 (tien) beurzen beschikbaar gesteld. De 6 extra beurzen zijn ter beschikbaar gesteld aan leerlingen die een technische opleiding willen volgen in Paramaribo.

Dit Scholarship Programma biedt de nieuwe bursalen de mogelijkheid om verder middelbaar onderwijs te volgen in Paramaribo en zij ontvangen hierbij zowel technische als sociale begeleiding. De kosten voor de studie worden voldaan door Rosebel waaronder het verblijf in Paramaribo, transport en studiegelden.