fbpx

Rosebel gedenkt 10 sociale instellingen tijdens 7de Christmas Charity Event

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Rosebel Christmas Charity Event heeft haar zevende Christmas Charity Event achter de rug.

Tijdens dit evenement mochten 10 sociale instellingen een financiële bijdrage ontvangen van de Stichting Rosebel Community Fund (RCF) die op dezelfde dag haar 3- jarig bestaan heeft gevierd.

De vertegenwoordigers van de verschillende instellingen zijn getrakteerd op een feestelijk diner in het Courtyard by Marriott hotel, als dank voor hun werk gedurende het afgelopen jaar. Dit evenement is tevens georganiseerd in het kader van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking.

Lea Welzijn, directeur van de Kennedy Stichting, richtte een woord van dank aan de organisatie namens de verschillende instellingen: “We stellen dit mooi gebaar heel erg op prijs, en ik denk dat alle vertegenwoordigers hier het met mij eens zijn, dat we vandaag echt in de bloemetjes zijn gezet.

“Het is een zeer moeilijke situatie geworden voor de sociale instellingen in Suriname. We hebben allemaal een nijpend tekort. Niet alleen wanneer het gaat om opvang en onderwijs van onze kindertjes, maar ook om ons personeel een goed salaris te kunnen bieden is een enorme uitdaging. Het zijn dan zulke momenten die ons echt aanspreken om hoe moeilijk het ook gaat het werk toch voort te zetten.”

Stephanie van Lobbrecht, voorzitter van het RCF en Country Director van Rosebel Gold Mines N.V. (Rosebel), vindt het een bijzonder mooi moment dat de Christmas Charity dit jaar weer is opgepakt: “Het geeft een voldaan gevoel dat wij vandaag de mensen die zich continu inzetten voor de zorg van hen die speciale aandacht nodig hebben, in de bloemetjes kunnen zetten.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

“Ik vind het ook een voorrecht voor ons bij Rosebel dat wij het werk dat zij doen, met deze donatie, financieel kunnen ondersteunen. De Christmas Charity event is een traditie geworden waarbij we terug kunnen geven aan de gemeenschap.

“Vanwege de COVID-19 pandemie hebben wij in de voorgaande 2 jaren dit project niet kunnen uitvoeren, maar vandaag hebben we deze mooie traditie weer mogen vieren. En we kunnen met trots spreken over een geslaagd evenement.”

In totaal is er SRD 1.040.000 gedoneerd aan de sociale instellingen tijdens het Christmas Charity Event. De Stichting Rosebel Community Fund is opgericht met als doel een duurzame toekomst te helpen creëren voor de gemeenschappen rondom de Rosebel-operatie in het bijzonder en de Surinaamse gemeenschap in zijn algemeenheid.

Vanwege de verantwoordelijkheid binnen de Surinaamse samenleving worden er dan ook fondsen ter beschikking gesteld voor projecten die de zorgsector in Suriname de nodige versterking kunnen bieden.

De Stichting biedt ook de nodige ondersteuning bij gemeenschapsontwikkelingsprojecten die te maken hebben met o.a. educatie, gezondheidszorg en sociaaleconomische ontwikkeling.