Rosebel Community Fund ondersteunt huishoudens Brokopondo en Sipaliwini

GFC NIEUWSREDACTIE- De Stichting Rosebel Community Fund (RCF) in Suriname heeft de gemeenschappen van de dorpen Nieuw Koffiekamp, Brownsweg, Balingsoela, Kwakoegron, Marchallkreek, Klaaskreek, Nieuw Lombe, Njoeng Jacobkondre, Baling, Misalibi en Bilawatra voorzien van levensmiddelen en Personal Protective Equipment.

Deze dorpen worden gerekend tot de Communities of Interest (COI) van Rosebel Gold Mines. RCF heeft gemeend onder de huidige omstandigheden de gemeenschappen een helpende hand te bieden.

Verena Diko, Communicatie Commissie (CC) voorzitter, tevens vrouwelijke kapitein van het dorp Nieuw Lombe, was zeer verheugd om de middelen voor het dorp in ontvangst te mogen nemen.

Volgens de kapitein was er al reeds voor de distributie van de goederen een sfeer van enthousiasme te merken in het dorp.

“Dit project komt heel goed uit omdat we het tegenwoordig allemaal moeilijk hebben. Als RCF zijn jullie niet verplicht dit te doen maar het gebaar komt bijzonder goed aan bij de mensen en we zijn blij met deze tegemoetkoming.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Extreme woede na doodslaan en ophangen tienermeisje door familie omdat ze jeansbroek aantrok

Volgens Stephanie van Lobbrecht, voorzitter van RCF is het de stichting niet ontgaan dat onder andere de Covid-19 pandemie en de zware regenval van de afgelopen periode een significante impact hebben gehad op de omliggende dorpen van de Rosebel operaties.

Met de middelen uit de Community Fund is Rosebel in staat geweest een steentje te kunnen bijdragen.

De distributie van de goederen is gedaan door RCF in samenwerking met vertegenwoordigers van het traditioneel gezag en de CC’s van de gemeenschappen.

Verschillende huishoudens in de dorpen mochten namens RCF en Rosebel goederen ontvangen ter waarde van SRD 1.200 per huishouden.

De schenking aan de dorpen heeft een totale waarde van SRD 756.000,00.

Vanaf de start van de Rosebel operatie heeft het bedrijf steeds getracht een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van de omliggende gemeenschappen middels het uitvoeren van gemeenschapsontwikkelingsprojecten die te maken hebben met onder meer educatie, gezondheidszorg en sociaal economische ontwikkeling.

Rosebel Gold Mines heeft zich gecommitteerd om ook in de toekomst via de Stichting Rosebel Community Fund de ondersteuning aan gemeenschapsprojecten te blijven voortzetten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten