fbpx
Rosebel Community Fund doneert aan RO&S

GFC NIEUWS- De Rosebel Community Fund heeft COVID-informatieboekjes en mondkapjes gedoneerd aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (RO&S).

Deze donatie is zaterdag tijdens een kennismakingsbezoek overhandigd aan minister Gracia Emanuel door voorzitter van de Rosebel Community Fund, Sharmila Jadnanansing. Deze geste is ten behoeve van de kinderen in het binnenland, voornamelijk Brokopondo.

Het COVID-informatieboek is geschreven is door schrijfster Indra Hu-Ramdas. Dit boek, met als titel ‘Voorlichting aan kinderen en jeugdigen over Coronavirus en COVID-19’, heeft ten grondslag meer bewustwording bij kinderen te creëren betreffende het COVID-19 virus. In totaal zijn er 250 exemplaren van dit informatieboek en 1500 mondkapjes gedoneerd aan het ministerie.

Jadnanansing haalde aan dat het ministerie op kort termijn weer een donatie mag verwachten. Dat zal volgens haar bedoeld zijn voor het jeugd op het gebied van educatie en planning. Eerder heeft de Rosebel Community Fund in het kader van de COVID-pandemie op diverse fronten gaan ondersteuning geboden in Brokopondo maar ook in Paramaribo.

Jerry Finisie, bestuurslid van de Rosebel Community Fund, haalde aan dat er in verband met COVID-19 een aantal donaties zijn gedaan om de gemeenschap in Brokopondo veilig te houden. Er is een voorlichting video gemaakt, er is materiaal aan de vrouwen in de dorpen gedoneerd om mondkapjes te maken. Verder is elk dorp in dat gebied voorzien van een thermogun waarmee de temperatuur gemeten kan worden.

Voor de oudjes die zich moeilijk kunnen verplaatsen vanwege COVID, heeft de Rosebel Community Fund gezorgd voor voedselpakketten. Hij wees erop dat deze organisatie voor een groot deel aan dorpen doneert, waar zij impact hebben.

De districtscommissarissen van Brokopondo en Boven-Saramacca waren ook aanwezig tijdens dit bezoek. Zij zijn tevreden met deze geste en kijken uit naar een verdere samenwerking met de multinational. Minister Emanuel is ingenomen met deze geste en verzekerde het bestuur van de Rosebel Community Fund dat deze donatie zeker de doelgroep zal bereiken.

Ook zij kijkt uit naar de vervolggesprekken om de verdere samenwerking tussen het ministerie en Rosebel te bespreken. Deze samenwerking moet zorgen voor de ontwikkeling van het gebied waar de multinational in opereert.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…