fbpx

ROS vervult belangrijke rol bij aanpak probleem vraagstukken in districten

GFC NIEUWS- Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een heel belangrijke rol vervullen.
De bewindsvrouw van het departement, Gracia Emanuel, geeft aan dat haar ministerie een belangrijke rol zal gaan spelen bij dit project. “Al de punten die de nodige aandacht moeten genieten, zullen in kaart gebracht moeten worden door de districtscommissariaten”. De minister sprak tijdens het eerste bezoek van de regering aan Commewijne.
President Chandrikapersad Santokhi werd vergezeld door de vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers, waaronder de bewindsvrouw van ROS, Gracia Emanuel. Tijdens het officieel gedeelte gaf de districtscommissaris van Commewijne, Radjab Mohamedsafiek enkele punten aan die onder de aandacht van de regering gebracht moeten worden. Het gaat onder andere om de fille vorming over de Wijdenboschbrug, het drinkwaterprobleem in de verschillende streken van het district en de aanmeersteiger te Meerzorg die gerehabiliteerd en of helemaal vervangen moet worden.
Volgens het Staatshoofd moet de dc er spoedig werk van maken om een projectmanagement team samen te stellen om al de problemen in beeld te brengen voor de nodige aanpak. Minister Emanuel van ROS, waar alle districtscommissarissen onder vallen, is positief gestemd over alle dc’s die de punten in kaart moeten brengen voor herstel aanpak en verdere ontwikkeling in alle districten. “Ik heb er een sterk vertrouwen in dat de dc’s hun werk naar behoren zullen uitvoeren voor de groei en ontwikkeling alwaar ze de districtsvader en of districtsmoeder van zijn. Dit is wat de mensen voor is gehouden en wij als regering voegen de daad bij het woord.”
Dinsdag was het district Para aan de beurt.

BEKIJK OOK
Suriname en Frankrijk ondertekenen justitiële samenwerkingsovereenkomst