fbpx
ROS-minister pakt problemen ambtenaren Boven Tapanahony aan

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft tijdens een werkbezoek te Drietabbetje een vergadering belegd met de bestuursambtenaren en werknemers van Boven Tapanahony.

De minister en nieuwbakken directeur Maverick Boejoekoe hebben samen met een deel van het staf team naar de obstakels waarmee hun werkarmen in het gebied te kampen hebben geluisterd.

Minister Emanuel heeft de ambtenaren beloofd te zullen werken aan een duurzame en gezonde oplossing voor de problemen waarmee zij te kampen hebben.

Een commissie die met de aanpak van deze problemen bezig is, is al begonnen met het werk. De ambtenaren van het gebied hebben de minister ook voorgehouden dat zij met weinige middelden waarover zij beschikken het werk doen.

Enkele van deze werknemers zijn voor de verkiezingen in dienst genomen en ontvangen nog geen salaris. Een ander deel is een bevordering toegezegd, maar deze mensen hebben de nodige documenten om dit aan te tonen nooit ontvangen.

De minister heeft verder de groep ambtenaren die in dienst zijn genomen en niet aan het werk verschijnen opgeroepen om zich aan te melden.

De minister en directeur hebben deze personen die wel een salaris ontvangen in vergelijking met anderen die aan het eind van de maand geen uitkering tegemoet zien en wel aan het werk verschijnen verzocht om de taken waarvoor zij in dienst zijn genomen te verrichten.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…