Roofverdachten neergeschoten door de politie

De politie van regio Midden kreeg op donderdag 17 januari twee roofverdachten neergeschoten, nadat ze waarschuwingsschoten negeerden.

Via het Command Center kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Noordpoolweg. Buren zagen twee mannen uit een blauw gelakt voertuig stappen en richting een woning in de straat lopen.

De buren schakelden gelijk de politie in. Een getuige herkende een van de mannen als te zijn de buurtbewoner, Maikel F.

Bij het zien van de politie vluchtten Maikel en zijn kompaan een bosschage in aan de achterzijde van de woning. Maikel en zijn kompaan zijn door de politie gestoord tijdens de woninginbraak.

Kort nadat de twee criminelen waren gevlucht, kwam de politie erachter dat de kompaan van Maikel de bij de politie welbekende inbreker Luciano V. alias is.

Leden van het Regio Bijstand Team signaleerden Luciano aan de Noordpoolweg. Nadat hij geen gehoor gaf aan sommaties om te stoppen met vluchten en ook waarschuwingsschoten negeerde, werd gericht op hem geschoten. Hij werd in zijn been geraakt.

De verdachte Luciano verklaarde door Maikel te zijn benaderd om de woninginbraak te plegen. Na medisch te zijn behandeld, werd Luciano in verzekering gesteld.

Dezelfde middag werd Maikel ook door de politie neergeschoten toen hij probeerde uit handen van de wetsdienaren te blijven. Per ontboden ambulance werd hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij onder politiebewaking ter verpleging is opgenomen.

Maikel is hangende het onderzoek ook in verzekering gesteld.

In het blauw gelakt voertuig zijn vermoedelijk inbrekerswerktuigen, handschoenen en een scherp voorwerp aangetroffen.

Overige berichten