fbpx

Roofverdachte: Ik ben geen rover, maar inbreker

GFC NIEUWS- De 33-jarige Sullivan N., meer bekend als Paé, is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden ergens in Land van Dijk.
Sullivan is een bekende van de politie. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan twee berovingen, respectievelijk op vrijdag 22 mei en op dinsdag 26 mei van dit jaar.
Een vrouw deed op vrijdag 22 mei aangifte op het politiebureau Nieuwe Haven van diefstal door middel van geweldpleging van haar gouden halsketting. Zij verklaarde aan de politie dat zij zich bevond bij een kantoor in de Slangenhoutstraat toen zij werd beroofd door een onbekende man.
Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de vrouw beroofd werd. Na de beroving rende de crimineel weg. Een politieambtenaar herkende Sullivan alias Paé als de kettingrover.
Op dinsdag 26 mei is het vermoedelijk Sullivan geweest, die een seniorenburger op haar erf in de Sapakarastraat, van haar gouden halsketting beroofd heeft. Deze vrouw verkoopt oso dresie. Sullivan heeft ook een zaktelefoon van haar zus weggenomen.
Op die bewuste dinsdag moet Sullivan de persoon zijn die naar de woning van de vrouw ging. Op dat moment zat zij met haar zuster op de veranda van het huis. Sullivan vertelde verkoopster dat hij vader is van een 9 maanden oude baby. Voorts dat het kind medicijn tegen stuipen nodig heeft.
De zus van verkoopster stond op en liep de woning binnen om een fles met het medicijn voor Sullivan te halen. Sullivan zag zijn kans schoon en rukte de gouden halsketting weg van de hals van de verkoopster. Haar zuster had haar zaktelefoon op de balustrade van de veranda gelaten toen zij het huis binnenliep. Sullivan maakte de zaktelefoon ook buit waarna hij wegrende.
De verkoopster is zodanig geschrokken door de handeling van Sullivan dat zij niet om hulp schreeuwde. Haar zus trof haar in shock aan.
Een zoon van de beroofde vrouw had Sullivan op die bewuste dinsdag kort voor de beroving gezien. Hij herkende hem als iemand die zich vaak in de buurt ophield. De zoon gaf de politie een signalement dat past bij Sullivan.
Op maandag 15 juni hebben leden van het RBTP de verdachte aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Paramaribo.
Sullivan ontkent dat hij de twee vrouwen beroofd heeft van hun halskettingen en dat hij ook een zaktelefoon gestolen heeft. Hij geeft aan dat hij geen berovingen, maar inbraken pleegt.
Hij is in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK
President aanwezig bij opening steiger Kuldipsingh Group