fbpx
Roofverdachte: Ik ben geen rover, maar inbreker

GFC NIEUWS- De 33-jarige Sullivan N., meer bekend als Paé, is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden ergens in Land van Dijk.

Sullivan is een bekende van de politie. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan twee berovingen, respectievelijk op vrijdag 22 mei en op dinsdag 26 mei van dit jaar.

Een vrouw deed op vrijdag 22 mei aangifte op het politiebureau Nieuwe Haven van diefstal door middel van geweldpleging van haar gouden halsketting. Zij verklaarde aan de politie dat zij zich bevond bij een kantoor in de Slangenhoutstraat toen zij werd beroofd door een onbekende man.

Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de vrouw beroofd werd. Na de beroving rende de crimineel weg. Een politieambtenaar herkende Sullivan alias Paé als de kettingrover.

Op dinsdag 26 mei is het vermoedelijk Sullivan geweest, die een seniorenburger op haar erf in de Sapakarastraat, van haar gouden halsketting beroofd heeft. Deze vrouw verkoopt oso dresie. Sullivan heeft ook een zaktelefoon van haar zus weggenomen.

Op die bewuste dinsdag moet Sullivan de persoon zijn die naar de woning van de vrouw ging. Op dat moment zat zij met haar zuster op de veranda van het huis. Sullivan vertelde verkoopster dat hij vader is van een 9 maanden oude baby. Voorts dat het kind medicijn tegen stuipen nodig heeft.

De zus van verkoopster stond op en liep de woning binnen om een fles met het medicijn voor Sullivan te halen. Sullivan zag zijn kans schoon en rukte de gouden halsketting weg van de hals van de verkoopster. Haar zuster had haar zaktelefoon op de balustrade van de veranda gelaten toen zij het huis binnenliep. Sullivan maakte de zaktelefoon ook buit waarna hij wegrende.

De verkoopster is zodanig geschrokken door de handeling van Sullivan dat zij niet om hulp schreeuwde. Haar zus trof haar in shock aan.

Een zoon van de beroofde vrouw had Sullivan op die bewuste dinsdag kort voor de beroving gezien. Hij herkende hem als iemand die zich vaak in de buurt ophield. De zoon gaf de politie een signalement dat past bij Sullivan.

Op maandag 15 juni hebben leden van het RBTP de verdachte aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Paramaribo.

Sullivan ontkent dat hij de twee vrouwen beroofd heeft van hun halskettingen en dat hij ook een zaktelefoon gestolen heeft. Hij geeft aan dat hij geen berovingen, maar inbraken pleegt.

Hij is in verzekering gesteld.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…