fbpx

Roofslachtoffer rijdt in paniek bejaarde bromfietser aan. Bromfietser overlijdt daags daarna

De 67-jarige bromfietser Lothar Godfried is op donderdag 28 juni in het ziekenhuis overleden, na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op woensdag 20 juni aan de Herman Steinbergstraat. Godfried werd door een auto aangereden op de kruising van de Herman Steinberg- en de Richard Vouilairestraat. Bij aankomst van de politie werd het slachtoffer, dat niet aanspreekbaar was, op het wegdek aangetroffen. Het slachtoffer werd door een goederenleverancier aangereden.

De leverancier was met zijn bestelbus goederen gaan leveren bij een winkelier in de directe omgeving. Op een bepaald moment werd hij overvallen door enkele mannen die hem beroofden van zijn geld, mobiele telefoon en goederen. Tijdens de beroving moest hij ook slagen incasseren. Om erger te voorkomen, sprong hij in zijn voertuig en reed hard weg.

BEKIJK OOK
Man op parkeerterrein in zijn nek geschoten, schutter voortvluchtig

Tijdens zijn vluchtpoging verzuimde hij op eerder vermelde de kruising om voorrang te verlenen aan het verkeer en reed de bromfietser aan. De leverancier stapte uit om naar het slachtoffer toe te lopen en werd weer overvallen en mishandeld door andere mannen. Ook deze groep beroofde hem van goederen die nog in zijn bestelbus waren.

De bromfietser werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis en werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care, waar hij op 28 juni het leven liet.

De leverancier werd na medisch te zijn behandeld voorgeleid. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen.(GFC)