fbpx
Ronnie Brunswijk voor de eerste keer waarnemend president

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt dit weekend waar als president van de Republiek Suriname.

President Chandrikapersad Santhoki vertoefd 8 en 9 augustus in Guyana voor de inauguratie van de Guyanese President, Mohamed Irfaan Ali. Ook de first lady Melissa Santhoki en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking reizen met de president mee. Dit wordt de eerste officiële buitenlandse reis van het staatshoofd.

De president zal tijdens zijn bezoek ook enkele bilaterale gesprekken voeren. Het eerste gesprek is met de nieuwe Guyanese president, op zaterdag. Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met enkele Caricom-leiders. Voor zondag is er een ontmoeting met het personeel van Surinaamse ambassade in Guyana op schema.

Volgens de grondwet worden bij afwezigheid van de president van het land, de taken overgedragen aan de vicepresident. Die zal dan fungeren als waarnemend president zoals vervat in artikel 98 lid c van de grondwet.

Waarnemend president Brunswijk zal op 9 augustus enkele plechtigheden bijwonen in verband met de viering van de dag der Inheemsen en de herdenking van 130 jaar Javaanse Immigratie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.