fbpx

Ronnie Brunswijk voor de eerste keer waarnemend president

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt dit weekend waar als president van de Republiek Suriname.
President Chandrikapersad Santhoki vertoefd 8 en 9 augustus in Guyana voor de inauguratie van de Guyanese President, Mohamed Irfaan Ali. Ook de first lady Melissa Santhoki en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking reizen met de president mee. Dit wordt de eerste officiële buitenlandse reis van het staatshoofd.
De president zal tijdens zijn bezoek ook enkele bilaterale gesprekken voeren. Het eerste gesprek is met de nieuwe Guyanese president, op zaterdag. Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met enkele Caricom-leiders. Voor zondag is er een ontmoeting met het personeel van Surinaamse ambassade in Guyana op schema.
Volgens de grondwet worden bij afwezigheid van de president van het land, de taken overgedragen aan de vicepresident. Die zal dan fungeren als waarnemend president zoals vervat in artikel 98 lid c van de grondwet.
Waarnemend president Brunswijk zal op 9 augustus enkele plechtigheden bijwonen in verband met de viering van de dag der Inheemsen en de herdenking van 130 jaar Javaanse Immigratie.

BEKIJK OOK
VHP-hoofdbestuurslid Baldew doneert SRD 23.000 voor renovatie RGF-poli