fbpx

Ronaldo bekent fraude, wordt veroordeeld tot boete en celstraf

Wanneer stervoetballer Cristiano Ronaldo op 14 januari voor de rechtbank in de Spaanse hoofdstad Madrid verschijnt, zal hij bekennen dat hij tijdens zijn Real Madrid-tijd heeft gefraudeerd. De boete daarvoor heeft hij al betaald, maar de zaak moet formeel toch nog voorkomen, meldt de nieuwssite Diario AS5.

Het is feitelijk slechts een formele zitting: Ronaldo moet voorkomen, waar hem zal worden gevraagd of hij heeft gefraudeerd. Hij zal bekennen en vervolgens worden veroordeeld tot het betalen van een boete, die hij allang heeft geaccepteerd en (op 6 augustus) betaald.

De kwestie is namelijk allang geregeld. De voetballer had met de Spaanse belastingdienst een regeling getroffen nadat hij was beschuldigd van het ontduiken van 14,7 miljoen euro aan belastingen. Hij zal in januari ook worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaren, maar hoeft die als first offender niet uit te zitten.

Een andere speler van Real Madrid, de Portugees Fábio Coentrão, moet in een gelijksoortige zaak voorkomen en dezelfde procedure doorlopen. Zijn advocaat José Antonio Choclán, toevallig ook de raadsman van Ronaldo, kreeg gedaan dat Coentrão niet in persoon hoeft te verschijnen maar via een videoconferentie mag ‘voorkomen’.

Choclán probeert ook voor de beroemde nummer 7 hetzelfde voor elkaar te krijgen.

Foto: Wikipedia