fbpx

Ronald Venetiaan aanstellen als speciale topadviseur van regering Santokhi- Brunswijk

INGEZONDEN- De voormalige president van Suriname Ronald Venetiaan kan aangesteld worden als speciale topadviseur van ons failliete land.

Het zou een verstandig besluit zijn indien de huidige regeringsleiders Venetiaan op de meest korte termijn hiervoor benaderen. Zij geven zichzelf hiermee geen brevet van onvermogen, maar krijgen zo mogelijk veel beter inzicht in de complexe problemen waarmee Suriname nu wordt geconfronteerd.

Voor Venetiaan is de huidige periode van ‘puinhopen opruimen’ beslist geen “déjà vu momentje”. Hij heeft deze ellende al eens in werkelijkheid meegemaakt: het aantreffen van een volledig leeg geplukte schatkist. Ook hij moest toentertijd samen met de zeer kundige governor van de Centrale Bank Andre Telting en minister Hildenberg van Financiën, Suriname weer op het goede spoor brengen.

En dat sterk trio heeft dat in samenwerking met andere actoren kunnen bewerkstelligen.

Het zou daarom een gemiste kans zijn als de huidige regering geen gebruik maakt van de gigantische kennis, kundigheid en ervaring van onze ex- president. Van Venetiaan kan ook worden gezegd dat hij zeer oprecht is en het belang van Suriname altijd voorop heeft gesteld.

Het gebruik maken van de deskundigheid van oud- politici is niet nieuw in Suriname. Zo is wijlen toppoliticus Jules Sedney jarenlang na zijn pensioen ingezet als adviseur op diverse ministeries. Veel ministers maakten gretig gebruik van zijn bijzondere expertise.

Het is de hoop dat de regering Santokhi- Brunswijk het initiatief neemt om Venetiaan te benaderen en hij toestemt om ons land te helpen. Immers, we hebben nu alle mogelijke hulp en kennis nodig om uit de grote ellende te komen waarin de vorige graaiende regeerders ons hebben gebracht.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Geen geld voor tanken politievoertuigen, maar wel voor tientallen volgauto’s en beveiliging regeringsfunctionarissen