fbpx
Ronald Venetiaan aanstellen als speciale topadviseur van regering Santokhi- Brunswijk

INGEZONDEN- De voormalige president van Suriname Ronald Venetiaan kan aangesteld worden als speciale topadviseur van ons failliete land.

Het zou een verstandig besluit zijn indien de huidige regeringsleiders Venetiaan op de meest korte termijn hiervoor benaderen. Zij geven zichzelf hiermee geen brevet van onvermogen, maar krijgen zo mogelijk veel beter inzicht in de complexe problemen waarmee Suriname nu wordt geconfronteerd.

Voor Venetiaan is de huidige periode van ‘puinhopen opruimen’ beslist geen “déjà vu momentje”. Hij heeft deze ellende al eens in werkelijkheid meegemaakt: het aantreffen van een volledig leeg geplukte schatkist. Ook hij moest toentertijd samen met de zeer kundige governor van de Centrale Bank Andre Telting en minister Hildenberg van Financiën, Suriname weer op het goede spoor brengen.

En dat sterk trio heeft dat in samenwerking met andere actoren kunnen bewerkstelligen.

Het zou daarom een gemiste kans zijn als de huidige regering geen gebruik maakt van de gigantische kennis, kundigheid en ervaring van onze ex- president. Van Venetiaan kan ook worden gezegd dat hij zeer oprecht is en het belang van Suriname altijd voorop heeft gesteld.

Het gebruik maken van de deskundigheid van oud- politici is niet nieuw in Suriname. Zo is wijlen toppoliticus Jules Sedney jarenlang na zijn pensioen ingezet als adviseur op diverse ministeries. Veel ministers maakten gretig gebruik van zijn bijzondere expertise.

Het is de hoop dat de regering Santokhi- Brunswijk het initiatief neemt om Venetiaan te benaderen en hij toestemt om ons land te helpen. Immers, we hebben nu alle mogelijke hulp en kennis nodig om uit de grote ellende te komen waarin de vorige graaiende regeerders ons hebben gebracht.

R. Pinas

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…