fbpx
Facebook Pagelike Widget

Romeo Simons: NVB – directeur heeft onvoldoende bedrijfsinzicht

De gewezen directeur van het Nationaal Vervoer Bedrijf Romeo Simons voelt zich geroepen om de waarnemend directeur Lesley Daniël naar aanleiding van zijn reactie op het verzoek gedaan aan de minister Falisie Pinas van TCT om een onderzoek naar de financiële wantoestand bij het NVB te doen instellen, van repliek te dienen.

‘Op de eerste plaats is Daniël geen gesprekspartner van mij. Het verzoek is gericht aan minister Pinas in zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger van de aandeelhouder van het NVB, in deze de Staat’.

Simons: ‘Verder is het, zoals Daniël aangeeft, niet zo dat als ik informatie wil, ik mij moet wenden tot het ministerie van Financiën of de accountant. Het is de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, die in deze de Staat vertegenwoordigt. Dat hij mij naar het Ministerie van Financiën en de accountant verwijst als ik op-en aanmerkingen heb toont aan dat hij geen weet heeft van de geldende procedures. Als gewezen voorzitter van de raad van commissarissen van het NVB zou er meer ambtelijk, organisatorisch – en administratief inzicht verwacht mogen worden”.

Volgens Simons snapt de waarnemend directeur zijn rol in verband met het verlopen van contracten van bushouders niet. Als verantwoordelijke burger en te meer vanwege zijn positie als ex- directeur van het Nationaal Vervoer Bedrijf vindt hij dat het zijn plicht is om willekeur en wantoestanden die de Staat en de samenleving schaden, aan te kaarten. Bovendien wenden gedupeerde bushouders zich dagelijks tot hem om hun hart te luchten en advies te vragen.

Daniël zegt verder: ‘Mensen kunnen niet begrijpen dat een contract voor een bepaalde tijd is en dat het niet automatisch wordt verlengd.’ Maar het kan volgens Simons nooit en te nimmer zo zijn, dat het handelen van het NVB voortkomt uit de grillen van het ogenblik.’

Daniël wijst volgens hem er op, dat hij maandelijks rapporteert hoe het geld van het NVB besteed wordt. De vraag is volgens Simons aan wie hij rapporteert. “Dat zou kunnen, maar dat wil nog niet zeggen dat de financiële middelen op de juiste wijze besteed worden. Als dat zo was zou het bedrijf niet in betalingsmoeilijkheden verwikkeld zijn zoals het niet afdragen aan de bevoegde instanties van ingehouden pensioenpremies, loonbelasting en contributie van leden van de bond. Dit geldt eveneens voor de betaling aan de bushouders”.

Daniël vermoedt dat wat er nu gebeurt een politieke set is, het tegendeel is volgens Simons waar. Hij meent dat de directeur een argument gebruikt dat niets met de zaak te maken heeft. Hiermee demonstreert hij, dat hij geen kundige manager is, maar het staatsbedrijf politiek misbruikt.

Simons vindt het niet diplomatisch dat de huidige directeur aangeeft de bushouders te keer gaan. ‘Ik accentueer hierbij met nadruk, dat de bushouders niet te keer gaan. Zij komen op om hun middel van bestaan veilig te stellen en rancune vanwege de directie van het NVB te bespreken.’

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.