fbpx

Rokers die vapen blijken te stoppen met roken

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Verrassend nieuw onderzoek heeft aangetoond dat volwassen rokers zonder plannen om te stoppen meer kans hebben om te stoppen met het roken van sigaretten indien ze overschakelden naar vapen.

Voor het onderzoek zijn gegevens van 2014 tot 2019 gebruikt als onderdeel van de Population Assessment of Tobacco and Health (PATH) Study, een langetermijnstudie over tabaksgebruik en hoe dit de gezondheid van jongeren en volwassenen in de Verenigde Staten beïnvloedt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wietrokende mannen brengen kinderen met mentale problemen op de wereld

Toen de onderzoekers hun analyse concentreerden op een selecte groep van 1.600 rokers die aanvankelijk niet van plan waren te stoppen en geen e-sigaretten gebruikten toen de studie begon, ontdekten ze dat degenen die vervolgens dagelijks vapen acht keer hogere kansen hadden om te stoppen met traditionele sigaretten in vergelijking met degenen die helemaal geen e-sigaretten gebruikten.

BEKIJK OOK
Nieuwe studie toont verhoogde kankersterfte bij mensen met diabetes type 2

“Deze bevindingen suggereren dat vapen mensen doet stoppen met roken, zelfs als ze dat niet van plan waren.”, zegt Andrew Hyland, Ph.D., voorzitter van Health Behavior bij Roswell Park en wetenschappelijk leider van de PATH-studie.